WTA подготвя сериозни реформи от 2024 година, а в момента

...
WTA подготвя сериозни реформи от 2024 година, а в момента
Коментари Харесай

Хаос зад кулисите: WTA налага ограничения за тенисистките от топ 30


WTA приготвя съществени промени от 2024 година, а сега зад кулисите е настанал сериозен безпорядък. За това осведоми шефът на шампионата в Острава Томаш Петера.

Според него от 2024 година WTA възнамерява да не позволява състезателки от топ 30 на международната класация до присъединяване на шампионат от категория WTA 250.

Все още няма публично решение, само че информацията, че сходна промяна въобще се разисква, води до желанието на доста шампионати от категория WTA 250 да желаят да станат WTA 500, с цел да избегнат рестриктивните мерки.

Интересно е за какво въобще има последователи на сходен проект, откакто женският тур продължава да има проблеми с това да притегля задоволително публика. Според Петера, WTA желае да даде повече късмет на по-ниско ранкирани състезателки, само че не тъкмо това наподобява като допустимо най-хубавото решение. Още повече, че някои шампионати от категория WTA 250 не разполагат със средствата, с цел да трансфорат събитието си в такова от по-висока категория.

Преди няколко седмици в подкаста на „ Тенискафе “ гостува една от най-хубавите български тенисистки – Гергана Топалова, която разяснява, че в случай че WTA желае да даде по-голям късмет по-ниско ранкирани играчи, е доста по-добре просто да сгъсти календара, тъй че да има повече съревнования.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café с посетител Гери Топалова
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР