Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Wizz Air с нова позиция и нов Главен дигитален директор


Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа и една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа, разгласи, че е назначила Джоел Голдбърг (51 г.) на новосъздадената позиция Главен цифров шеф, считано от 1 октомври 2018 година

Голдбърг ще се регистрира непосредствено пред Стивън Джоунс, изпълнителен вицепрезидент и заместник-главен изпълнителен шеф на самолетната компания, и ще дава отговор за електронната търговия, разбора на данни и автоматизацията, IT нововъведенията, IT инфраструктурата и услугите в границите на групата на Wizz Air.

Голдбърг е някогашен старши шеф технологии за Европа на NIKE. Преди да се причисли към NIKE той заема мениджърски IT позиции в разнообразни мултинационални компании, в това число G4S, APMaersk и DHL Express.

Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air, разяснява: „ От самото начало цифровите технологии са в основата на триумфа на Wizz Air, като 96% от продажбите ни се реализират през wizzair.com, който към този момент е един от десетте най-посещавани уеб сайтове на самолетни компании в международен мащаб. От друга страна, светът към нас и нашите клиенти от ден на ден се концентрират върху цифровите канали и технологиите. Назначането на Джоел Голдбърг като Главен цифров шеф ще подсигурява, че цифровото развиване на Wizz Air освен дава отговор на актуалните, само че и планува бъдещите потребности на нашите клиенти. Присъединяването му към екипа ще подсигурява и възстановяване на нашата бизнес успеваемост по пътя към задачата ни да станем неоспорим водач по успеваемост на разноските измежду европейските самолетни компании. “

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа с флотилия от 104 самолета Airbus A320 и Airbus A321. Тя предлага над 600 маршрута от 25 бази, свързващи 143 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от над 4000 авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air пожеланият избор на 32 милиона пасажери през последните 12 месеца. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в показателите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е записана в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Оперативен одит за сигурност (IOSA), световният пример за самопризнание за сигурност на въздушния превоз. Наскоро компанията получи най-високия вероятен рейтинг от AirlineRatings.com – единствената международна организация за сигурност и рейтинг на самолетните компании, както и бе оповестена за Европейска самолетна компания на годината от Aviation 100 – влиятелно годишно издание, което отличава най-впечатляващите компании и практики в региона на авиоиндустрията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР