Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа,
Коментари Харесай

Wizz Air с мащабно разширяване на базата си в Лондон

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, афишира огромно разширение въз основата си на летище Лондон Лутън с прибавянето на четири самолета Airbus A320 до юни 2018 г.

С четирите нови самолета Airbus A320, всеки със 186 места, Wizz Air продължава впечатляващата си агресия във Англия, като по този начин броят на самолетите на Wizz Air на Лутън ще стане 5, с обща стойност от 500 милиона $.

През последните дванадесет месеца (до 31 октомври 2017 г.) Wizz Air е превозила повече от 5,5 милиона пасажери единствено по маршрутите си от и до Лондон Лутън. Това е растеж от 11% спрямо 2016 година, който утвърждава WIZZ като втория по величина авиопревозвач на летище Лутън. Wizz Air ще усили потенциала си на Лутън с 15% на годишна база и през 2018 година ще предлага повече от 6,9 милиона места по своите 46 маршрута до 20 страни.

В резултат на това доста разширение, WIZZ има удоволствието да предложи пет нови маршрута на английските пасажери, които търсят ново премеждие в чужбина. Ежедневни полети ще бъдат пуснати до и от красивите градове Ларнака в Кипър и Братислава в Словакия, до момента в който четири полета седмично ще летят до Талин в Естония и три полета седмично до Тирана в Албания и Лвов в Украйна. Местата по новите направления към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на цени от единствено GBP 26.99 ** на wizzair.com.

Допълнителните самолети ще разрешат на WIZZ да усили и честотата на полетите си по три от най-популярните направления. От началото на пролетта на 2018 година полетите до Тел Авив и Сучава ще станат ежедневни, честотата на полетите до Прищина ще се усили от два до три пъти седмично, което още веднъж потвърждава отдадеността на Wizz Air към клиентите в Обединеното кралство посредством откриването пред тях на нови още по-вълнуващи благоприятни условия за пътувания в Европа и отвън нея.

Пристигането на новите самолети и спомагателните направления ще основат 150 нови директни локални работни места, увеличавайки броя на чиновниците на WIZZ в Лутън до 180, всеки един от тях подготвен да съблюдава най-високите стандарти за обслужване на клиенти и авиационна сигурност, осигурявайки съвършено прекарване на всеки клиент на всеки стадий от пътуването с Wizz Air.

Оуен Джонс, корпоративен шеф на Wizz Air, съобщи: „ Днес ние още веднъж имаме забавни вести за нашите английски клиенти, които за следващ път потвърждават уговорката на Wizz Air към страната. Радваме се, че единствено пет месеца след откриването въз основата ни в Лутън през днешния ден към този момент разгласяваме огромно разширение, като прибавяме четири спомагателни самолета Airbus A320. Нашата инвестиция има обществено значение, тъй като основава 150 нови директни работни места и ще подтиква пазара на заетостта в авиацията и обвързваните с нея браншове. Мрежата на Wizz Air от Лутън ще се разшири с пет нови маршрута: до Ларнака в Кипър, Талин в Естония, Лвов в Украйна, Братислава в Словакия и Тирана в Албания, създавайки по-голям избор за нашите пасажери и още повече благоприятни условия за разкриване на хубостите на Европа с нискотарифните направления на WIZZ. Нашият другарски надъхан екип чака с неспокойствие да посрещне пасажерите на борда, с цел да се насладят на отличното обслужване и пътешестване на преференциални цени. “

Ник Бартън, основен изпълнителен шеф на Летище Лутън, разяснява: „ Новината, че Wizz Air уголемява активността си на летище Лондон Лутън, е чудесна вест за пасажерите, за летището и за локалната стопанска система. Текущото преустрояване на летището е ориентирано към основаване на още по-добро прекарване за повече пасажери, което включва увеличение на избора на дестинации. Очакваме с неспокойствие да надграждаме още повече нашето сполучливо партньорство с WIZZ, откакто преустроим летището в още по-голямо и по-модерно. ”

Wizz Air е най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа. Тя обслужва флотилия от 87 самолета Airbus A320 и Airbus A321 и предлага над 550 направления от 28 бази, свързващи 144 дестинации в 43 страни. В Wizz Air екип от почти 3300 авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air желания избор на 23.8 милиона пасажери във финансовата година, завършила на 31 март 2017 година Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в показателите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е записана в Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Оперативен одит за сигурност (IOSA), световният пример за самопризнание за сигурност на въздушния превоз.

През 2016 година компанията бе оповестена за Авиолиния с най-хубаво съответствие сред цена и качество от редакторите на Air Transport World, едно от водещите списания, отдадени на бранша, както и Нискотарифна компания на годината от Центъра за авиация (CAPA), водещ снабдител на самостоятелна информация в региона на авиацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР