Wizz Air е най-лошата авиокомпания за полети на къси разстояния.

...
Wizz Air е най-лошата авиокомпания за полети на къси разстояния.
Коментари Харесай

Wizz Air е кошмар за полети на къси разстояния. Бави дължими пари на пътниците, категорични са британците

Wizz Air е най-лошата самолетна компания за полети на къси дистанции. На това мнение са британците. Пътниците, интервюирани от английската потребителска група Which?, присъдиха на превозвача една звезда от пет вероятни. Те правят оценка престоя си на борда, изискванията и комфорта на седалката.

Не повече от две звезди английските консуматори са присъдили на унгарската нискотариффна самолетна компания Wizz Air и във всички останали категории, в това число съответствие качество-цена и непорочност. Превозвачът прави полети на къси дистанции от осем английски летища, в това число Бирмингам,, Гетуик и Лутън.

Wizz Air е отстъпила на ирландския си съперник Ryanair при дистанцията сред седалките в самолетите си. Разликата в дистанцията сред два реда в общоприетата икономична класа, което е 28 инча (71,12 см), с към два инча по-малко от самолетите на ирландската компания.

Общата оценка на клиентите на самолетната компания е 48 %, което я слага в дъното на класацията след Ryanair (52 процента), Eurowings (53 процента) и British Airways (56 процента).

През декември английското Управление за гражданска авиация съобщи, че има „ обилни опасения “ по отношение на „ неприемливото “ държание на Wizz Air. Причината е, че пасажерите му са доста по-склонни да подават недоволства, в сравнение с тези на други превозвачи. Регулаторът е открил още, че самолетната компания забавя изплащането на дължимите пари на пасажерите.

Същевременно в класацията, готова от потребителската група Which? английската Jet2.com е получила най-голям резултат (80 процента), изпреварвайки Turkish Airlines(78 процента).

Изследването обгръща 8046 британци, интервюирани през октомври 2022 година, по отношение на опита им от въздушни пътувания през предходните две години, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР