Well, I`ve spent a lifetime lookin` for you;singles bars and

...
Well, I`ve spent a lifetime lookin` for you;singles bars and
Коментари Харесай

Къде я търсим любовта?


Well, I`ve spent a lifetime lookin` for you;
singles bars and good time lovers were never true.
Playin` a fools game hopin` to win;
and tellin` those sweet lies and losin` again.
I was lookin` for love in all the wrong places,
Lookin` for love in too many faces,
searchin` their eyes and lookin` for traces
of what I`m dreamin` of.
Hopin` to find a friend and a lover;
I`ll bless the day I discover
another heart lookin` for love.

Последният път, когато интензивно си търсех гадже, беше в поредна дискотека (преди много доста години). По това време можеше напълно съществено да попиташ каква зодия си и да изглеждаш забавен, а в случай че заговориш авторитетно за политика, към този момент показваш върховен пилотаж. В момента със същите способи ще получиш в най-хубавия случай подбив за първото и извърнат тил за второто. 

Какво се е трансформирало от „ това “ време? В момента вторият най-разпространен метод за запознанство са онлайн уеб страниците за хетеросексуални връзки, а за хомосексуални сътрудници уеб страниците са номер едно. Съблечен от повтарящите се модели на държание, които сме попили от детството си, освободен от контузиите, които ни тласкат да ги компенсираме, и спасен от клещите на непознати идеали... Това, което започнаха да вършат 30-40-годишните при започване на хилядолетието, е да рестартират живота си – освен професионално, само че и фамилно (разводите фрапантно се усилват, с цел да доближат до 50-80% в индустриалните страни днес). Интернет даде неограничени благоприятни условия и в тази сфера – безусловно неограничени: обществен статус, другарски кръг, раса, възраст, народност, вяра, континент. Остават единствено тези граници, които самичък избереш да кликнеш в търсачката на уеб страницата.  Търсенето на сътрудник в такива уеб сайтове (вкл. Фейсбук) стартира да прилича на онлайн шопинг или на скрининг на претенденти за работа.

Изключително висок растеж има и при броя на дамите и мъжете над 50-годишна възраст. Да – любовта няма граници и във възрастта. С моите връстници знаехме това и преди, само че го знаехме от красивите романи и лирика от предишните епохи, а в този момент това го знае всеки, който поглежда статистиката на такива уеб сайтове. Това събитие се случва всеобщо и става действителна опция на постоянно забрадените в черно дами, погребали мъжете си задоволително от дълго време, опция и на самотните възрастни мъже, облечени овехтяло и с надалеч под допустимата персонална хигиена.

Има голям брой проучвания, които демонстрират, че романтиката в така наречен трета възраст е белязана от това, че хората над 50 се усещат по-щастливи, по-уверени и даже по-секси, съпоставено със самочувствието на по-младите. Това са хора, които неведнъж имат повече свободно време и финанси, както и разсъдък да не пилеят нито един от двата ресурса. Митът за тъжната действителност на старите се разсейва все по-бързо.

Една трета от модерните бракове към този момент са разследване на онлайн запознанства, т.е. това са бракове сред хора, които са си били безусловно непознати. За съпоставяне, до неотдавна множеството бракове са били разследване на запознанства от приятелския кръг. Това, което демонстрира същото проучване, е нарасналата непоклатимост на сходни бракове, които основават напълно нови обществени връзки.  Колкото и да разсъждаваме по въпроса, едно излиза наяве – верни места за търсене на обич няма. Има обаче вярно отношение към търсенето. Както и Джони Лий пее, „ да търсиш обич в прекомерно доста лица, да изследваш очите им и да търсиш следи от това, за което мечтаеш... “, едва ли ще ти се получи. Ако си създадем лист с това, което желаеме и без което не можем, е прекомерно евентуално да открием, че това е лист с условия, а не толкоз стремежи , и че търсим привнесен холивудски облик. Това с изключение на нещастни може да ни направи и непоносими за която и да е светла душа, срещната от нас по пътя. 

Колкото повече опознаем себе си и открием какъв човек може да ни поддържа по пътя, да бъде радостен и доброжелателен сателит и да ни тласка да развиваме себе си, толкоз по-изненадващо добре може да ни се получи. Изненадващо и в дословен смисъл – обликът, който забележим, ще бъде без дрехи от повтарящите се модели на държание, които сме попили от детството си, освободен от контузиите, които ни тласкат да ги компенсираме, и спасен от клещите на непознати идеали.

 

Лилия София Попганчева:

Работата ми включва самостоятелна и семейна терапия, коучинг, спортна логика на психиката за юноши и възрастни, тематични семинари и обществени планове с общата цел да спомагам развиването на персоналния капацитет в път на реализация и благополучие.

Имам тапия за колективен аналитик от Виенски университет „ Зигмунд Фройд “, магистратура Артистични психо-социални практики, Нов български университет, специализации по спортна логика на психиката, енергийна логика на психиката, посттравматична намеса и лечебна работа със зависимости, образование за обществено предприемачество в университета „ Бъркли “ и по публични политики в университета „ Джорджтаун “. Имам две деца, пиша за разнообразни български списания, върша снимка, вземам участие в обществена работа с групи в неравностойно състояние и зависимости, обичам да странствувам и да се движа - танцувам, карам колело, катеря върхове, върша йога, гмуркам се и карам кайт-сърф.

Работя в персонален кабинет в центъра. В избрани случаи давам опция за работа в „ мобилен офис “ или за виртуални срещи по скайп. Мога да бъда открита на  и .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР