Взривовете на летището Саки в Крим не могат да изменят

...
Взривовете на летището Саки в Крим не могат да изменят
Коментари Харесай

Диверсанти, ракети или цигари взривиха летището в Крим

Взривовете на летището " Саки " в Крим не могат да променят хода на военните дейности, само че ще окажат значително въздействие върху нея. За първи път съветски военни цели бяха ударени на разстояние над 200 км от фронтовата линия. Украйна нееднократно е заявявала, че счита да си върне окупирания полуостров и все по-често се заканва да удари и стратегическия мост, свързващ Крим с територията на Русия. Затова и съвсем никой не се съмнява, че тя стои зад удара на летището в Новофедоровка.

 

Крим е кондензиран с военни обекти

 

още от руски времена и постоянно е изглеждал добре предпазен от всевъзможен тип офанзиви, изключително от въздуха. Летището " Саки " е един от тези обекти. Построено още преди Втората международна война, в постсъветските времена то бе превърнато в подготвителна база, на която се отработват полети на палубната авиация - на него е издигнат комплициран и безценен комплекс НИТКА, имитиращ палуба на авионосец. Инфраструктурата включва още обособена три километрова бетонна писта за политане и кацане, рулиращи писти, предпазени стоянки за самолети и други От 2014 година на летището е дислоциран 43-ти морски щурмови авиационен полк на морската авиация на Черноморския флот. Там са основани бомбардировачи Су-24М, изтребители Су-30 и други

Оценката какво би могло да е станало в региона на Крим се усложнява от обстоятелството, че доста малко се знае за опциите на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/. Много от версиите на военните специалисти се базират на догатки, че Украйна може би е получила или е модернизирала някакво оръжие, само че доказателства за това няма.

 

Колко са гърмежите?

 

Очевидци изясняват пред " Ройтерс ", че към 15.20 са чули най-малко 12 гърмежа. На някои видеозаписи в обществените мрежи са видни единични гърмежи, на други - два гърмежа по едно и също време на две разнообразни места. На всички видеа гърмежите стават там, където към този момент има гъст черен пушек. На едно видео мъжки глас зад кадър споделя: " Пет пъти към този момент гръмна, гори на разнообразни места ", след което следва още един гърмеж. По записите е мъчно да се дефинира на какъв брой места стават гърмежите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР