Взривове бяха чути в руската военновъздушна база Енгелс, съобщиха руски

...
Взривове бяха чути в руската военновъздушна база Енгелс, съобщиха руски
Коментари Харесай

Взривове в руската военновъздушна база Енгелс

Взривове бяха чути в съветската военновъздушна база Енгелс, оповестиха съветски и украински медии, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Информацията за случай във военновъздушната база Енгелс в съветската Саратовска област се ревизира, само че няма вреди по гражданската инфраструктура, коментира локалният губернатор Роман Бусаргин.

" Няма изключителни обстановки в жилищните региони на град Енгелс ", написа Бусаргин в обществената мрежа Телеграм. " Няма безусловно никаква заплаха за жителите. Няма развалени обекти от гражданската инфраструктура. Информацията за случай във боен обект се ревизира от правоохранителните органи. "

Агенция РБК-Украйна заяви, че са избухнали два гърмежа. Руското издание " База " означи, като се базира на локални поданици, че е имало писък на сирени за въздушна паника и че е проехтяла детонация.

На 5 декември Русия заяви, че тази военновъздушна база, която се намира на към 730 км югоизточно от Москва покрай град Саратов, плюс още една са станали обект на украински офанзиви с дронове.

Двойният удар нанесе обилни репутационни вреди на Москва и породи въпроси за какво защитата ѝ се е провалила, както споделиха тогава анализатори. Това още един път насочи вниманието към потреблението на безпилотни летателни средства във войната сред двете прилежащи страни.

Украйна в никакъв случай не е поемала обществено отговорност за набези в Русия.

Украинската организация Укринформ, която също оповестява за гърмежи в Енгелс, като се базира на съветските канали в обществената мрежа Телеграм, отбелязва, че точно от тази база се правят всички масирани съветски ракетни офанзиви против Украйна. Укринформ добавя, че там са основани съветски стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-160.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР