Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат

...
Взрив в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат
Коментари Харесай

Взрив в складове за боеприпаси край Карнобат

Взрив в хранилища за муниции с отпаднала нужда край Карнобат сътвори терзания в региона. Няма жертви и потърпевши, заяви bTV.

Складовете се намират на територията на някогашните военни поделения, в местността “Погребите”. Собственикът им е оръжейният търговец Емилиян Гебрев. Инцидентът е станал към 4 ч. в неделя заран.

Кметът на Карнобат Георги Димитров споделя, че това е първият сходен случай в складовете. „ Към момента има единствено тлеене на избрани огнища на мястото “, съобщи зам.-кметът на града Стефка Иванова.

Пожарната чака два дрона, които ще огледат региона от горната страна. Има софтуерно време, което би трябвало да мине, с цел да се влезе на място и да се направи оглед за вредите, добави тя.

„ Към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек гърмеж преди този момент. Какво тъкмо е станало – това е в компетенцията на проверяващите органи. Съгласно разпоредбите, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случиро. Това са хранилища, в които се съхраняват муниции с отпаднала фирмена нужда, на които не е решена ориста дали да бъдат унищожени или модифицирани “, сподели пред bTV Гебрев, против който преди години имаше опит за отравяне.

Преди 10 години – на 5 юни 2012 година, гърмеж в складова база за утилизация на муниции на Петолъчката взе жертви, имаше и десетки ранени.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР