Взрив разтърси жилищен блок във варненския квартал Владислав Варненчик около

...
Взрив разтърси жилищен блок във варненския квартал Владислав Варненчик около
Коментари Харесай

Взрив разтърси жилищен блок във Варна

Взрив раздруса жилищен блок във варненския квартал " Владислав Варненчик " към 4 ч. тази заран. Все още не е ясно каква е повода.

Инцидентът е в блок 302. Апартаментът е на 60-годишен мъж. На място има пожарни, коли за спешна помощ и полиция.

Има 11 души, които са евакуирани - измежду тях са 4 деца, които са обгазени.

Иван Портних, кмет на община Варна: Благодаря на сътрудниците от пожарната, които доста навреме са реагирали. 11 души са изведени от постройката, защото с изключение на гърмежа, незабавно се провокира и огромен пожар в прилежащите жилища. 7 възрастни и 4 деца, които са изведени в лечебните заведения.
По информация на лекарите една жена има с по-сериозно обгазяване, само че все още е без заплаха за живота. Проблемът е, че остава неустановено местопребиваването на една жена, която е живяла в прилежащия на гърмежа апартамент и сътрудниците от пожарната и полицията не престават дейностите си в тази посока.  © БГНЕС
Вероятно не става въпрос за гърмеж на газова бутилка, защото една газова бутилка пожарникарите са свалили от жилището и тя не наподобява да е взривявана, заяви Портних. Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в жилището от притежателя, който сега на гърмежа не е бил вътре, добави той.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР