Вземете вана с магнезиеви соли. Може би сутрин бързате да

...
Вземете вана с магнезиеви соли. Може би сутрин бързате да
Коментари Харесай

Тези сутрешни ритуали ще променят живота ви

Вземете вана с магнезиеви соли . Може би заран бързате да си вземете душ и нямате доста свободно време което да отделите, само че това е по този начин, тъй като по този начин сте структурирали графика си. Легнете си по-рано по този начин, че сутринта да не е трагичен поход със задания предизвикващи стрес. Солите за вана (особено евкалиптовите) отстраняват токсините и облекчават мускулното напрежение и болката, наред с други изгоди за здравето. В последна сметка се чувствате по този начин като че ли пластове от стрес са били отстранени от вас.
Задайте намерения/цели.  Това не е доста по-различно от писането на листата със задания като се изключи един главен фактор - вашите планове не би трябвало да бъдат задания и отговорности. За да бъдете най-ефективни, те би трябвало да са ориентирани към това по какъв начин ще методите към дилемите и отговорностите си.
Облечете си нещо топло незабавно щом станете . Когато леглото не ви примамва с топлината си е доста по-лесно да свършите утринните си задания.
Вместо да медитирате, научете се просто да седите на безшумно няколко минути . Една от обичаните практики за усмиряване е просто „ седене “, което е като медитация, като се изключи че не идва с неудовлетвореността от опитите да се реализира дзен.
Седнете без да се разсейвате от телефона, малкия екран или други хора за малко . Не е нужно да затваряте очи или каквото и да било и не е нужно да се фокусирате върху дишането си, в случай че не желаете. Можете да си извършите чаша чай и да се успокоите мозъка си позволявайки ви да се фокусирате и да не се разпокъсвате на 5 разнообразни направления.

Четете книга – не вестника или вашите известия в Twitter.  Съблазнително е да желаете да превъртате и да сте в крайник с всичко, което се случва в света, само че в последна сметка това просто ви вкарва в непрекъснатата конкуренция и безмислено гонене на статуси и безмилостни вести. Вместо това се пробвайте да прочетете няколко страници от книга.
Направете лист с най-основните си задания и ги зачеркнете, до момента в който ги изпълнявате . Под съществени се има поради: „ стани “, „ измий зъбите си “. Причината не е в това да помните тези неща, а да придобиете възприятие за достижение и инерция, което нараства сутринта, а след това и през целия ден.
Дръжте телефона си от другата страна на стаята, когато спите, с цел да не е първото нещо, което виждате, когато се разсъните . Денят няма да стартира добре в случай че още преди да сте станали сте обсипани с имейли. Да не приказваме, че в случай че се будите от алармата на телефона Ви, тя ви принуждава да станете, с цел да я изключите, когато е надалеч от Вас.
Уверете се, че графикът ви за сън съответствува с вашия биологичен/циркаден темп . Приложението Sleep Cycle, може да ви помогне с това. Работете с тялото си, а не против него. Разберете кое е най-хубавото Ви време за пробуждане и какъв брой часа са Ви нужни, с цел да функционирате най-добре.
Преди да станете, отделете няколко минути, лежешком  (ако можете да го извършите, без да заспите) и си представете по какъв начин тъкмо желаете да наподобява денят ви - или още по-добре, какво възприятие желаете да има. Планирането се бори с тревогата и би трябвало да отделите няколко минути с цел да създадете настройка за очакващия ви ден.

Разтягане в леглото.  Ако сте от хората, които скачат незабавно от леглото, останете за няколко секунди и се разтегнете. Това оказва помощ да облекчите напрежението от това, че може би сте спали в неловко състояние, както и да разсъните тялото и мускулите като ги подготвяте за ставане.
Ако ще се разсъните рано за нещо, дано бъде нещо което очаквате с неспокойствие като да вземем за пример бърз масаж.  Това не е нереалистично: можете да получите 10-минутен масаж за 10 $, което е изцяло допустимо и изцяло трансформира тона на деня ви. Независимо от това дали изборът ви на активност води до наместване на рамото, би трябвало да е нещо, което е релаксиращо или вълнуващо, в идеалния случай и двете.
Пишете на някого положително утро.  Освен че тези известия са прелестни за приемане, това ви кара да се чувствате свързани.

Решете нещо да извършите за себе си по-късно денем.  Всички знаем,че излизането в петък вечер е мотивация да минете през седмицата, само че какво в случай че решите да си вземете обичаната си напитка от обичаното ви кафе в 15:00? Да извършите или поръчате обичаната си храна за вечеря когато се приберете? Да решите да гледате 2 часа Нетфликс без чувствате никаква виновност за това? Решете нещо и дано това бъде вашата мотивация да свършите всичко останало.
Уважавайте границите си.  Ако в никакъв случай няма да сте някой, който в действителност може да стане и да пробяга четири километра преди работа, не се насилвайте, тъй като има излизане от зоната си на комфорт и израстване, както да бъдете нечестни за това, кое в действителност ви носи задоволство. Хората вършат доста неща без да имат същинско предпочитание, само че започнете сутринта си, зачитайки себе си и денят ви ще следва тази траектория.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР