Вземането на твърде горещ душ, размразяването на месо на стайна

...
Вземането на твърде горещ душ, размразяването на месо на стайна
Коментари Харесай

Грижа за здравето: 11 ежедневни навика, които всъщност са вредни

Вземането на прекомерно парещ душ, размразяването на месо на стайна температура или въздържане при кихане - множеството от нас в действителност минават на автопилот през дните си. Действията ни в всекидневието са осъществяване с привички и дребни ритуали, които /според нас/ са верни и ни и основават възприятието на комфорт. Всъщност обаче те са доста нездравословни и елементарно могат да навредят на здравето ни.
За това считаме, че е извънредно време да проучваме и забавим ежедневните си дейности. Вижте къде тъкмо бъркате в рутината си:
1. Размразявате на стайна температура или гореща вода питателните артикули.
Това го вършиме, изключително когато бързате. Мятате парчето месо от фризера напряко в гореща вода, с цел да се размрази по-бързо. Този способ обаче по никакъв начин не е безвреден. Когато температурата на месото надвиши 10 градуса, бактериите, които преди заледяване са били в него, още веднъж стартират размножението си. Правилното в тази ситуация е да размразявате месото в хладилника или в студена вода, която да сменяте на всеки 30 минути. Преди да го потопите във водата, местото би трябвало добре да бъде затворено в плик. 
2. В края на душа си не употребявате студена вода.
Дори да не ви е прелестен студения душ, знайте, че той може да бъде от огромна изгода за вашето здраве. Ако редувате топла със студена вода, ще подобрите кръвообращението си, ще подсилите имунната система и лимфния поток. Ще се освободите от насъбраното напрежение и стрес. Само едни 20-тина секунди изцяло си заслужават усилието поради невероятния резултат, които ще ви донесат.
 Сутрешни привички, които вредят на здравето ни Сутрешни привички, които вредят на здравето ни
Как да стартираме най-добре деня си, с цел да не вредим на здравето си? В изявление за вестник " Мирър ", лекар Мириам Стопард изброи някои от...
Как тъкмо да го извършите? След като започнете с естествен топъл душ в самия край намалете температурата на водата. Останете по този начин най-малко 10 секунди. След като свикнете с този табиет, увеличете времето до 20 секунди, а за какво не и 30.
3. Прекарвате часове, взирайки се в телефона си.
Това е може би най-популярното електронно устройство и самото боравене с него оказва непосредствено въздействие на здравето ни. Ако прекалите с взирането в телефона, с изключение на всичките останали вреди, е доста допустимо да се сдобиете с така наречен " текстови врат ". Когато се взирате в телефона си, вашата позиция е извънредно несъответствуваща за врата и това довежда до болежка, вдървеност, главоболие и мускулна уязвимост. Винаги си вземайте отмора от телефона си, опъвайте врата си и се придържайте към добра стойка. Когато ползвате телефона, се старайте да го държите на равнището на очите си.
4. Не измивате лицето си преди подготовка, а единствено след нея.
Да си измиете лицето след подготовка наподобява като добра концепция. Особено за тези, който обичат да поставят грижи за кожата си. Само че това важи в цялостна мощ и за времето преди тренировката, а това нормално го забравяме.
 7 навика, които си мислим за потребни... а в действителност вредят 7 навика, които си мислим за потребни... а в действителност вредят
Не се подлъгвайте, че всичко " потребно ", което вършиме за тялото си е в действителност толкоз потребно, колкото си мислите. Има привички, които по...
Изключително значимо е лицето да бъде измито преди подготовка, с цел да се отстранен всичките замърсявания и останал грим от него. Ако пропуснете да го извършите, тези неща могат да се комбинират с потта и да запушат порите ви. 
По време на тренировката не избърсвайте потта от лицето си - по този начин единствено ще набутате остатъците от нечистотия и козметични артикули назад в порите. Може единствено да го попиете с памучна забрадка. 
5. Вземате в леглото със себе си електрониката.
Приятно е в действителност преди лягане да се позабавлявате в обществените мрежи или да поиграете на обичаната си игра, само че тези дейности по никакъв начин не са толкоз безобидни, колкото вие си мислите. Светлината от екрана попадаща непосредствено в очите ви, понижава и пречи на производството на хормона - мелатонин, който контролира съня ви. Това ще повлияе на вашата централизация и ще се чувствате по-уморени.
По-добре послушайте приятна релаксираща музика или почетете книга. Изнесете телефоните си и други електронни устройства преди лягане от стаята си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР