Взеха решение къде да бъдат преместени учениците на Професионалната гимназия

...
Взеха решение къде да бъдат преместени учениците на Професионалната гимназия
Коментари Харесай

За втория срок: Разделят гимназистите от ПГЕЕ-Пловдив в две училища докато трае ремонта

Взеха решение къде да бъдат преместени учениците на Професионалната гимназия по електротехника и електроника поради ремонта на учебната постройка, който следва. Припомняме, че след протестна подписка на родители децата да бъдат краткотрайно изместени в  ПГКИТ „ Д-р Иван Богоров “, се образува взаимна среща в РУО-Пловдив. Основните терзания на родителите бяха местоположението на гимназията и неналичието на съоръжение за образование на професионалните паралелки.
Прочетете още

В последна сметка е взето решение Професионалната гимназия по механотехника " Проф. Цветан Лазаров " и приблизително учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ да одобряват учениците до приклщчване на огромната реорганизация. От началото на втория период на образователната години учениците от ПГЕЕ-Пловдив ще организират образователните си часове в техните здания. Двете учебни заведения, определени като най-подходящи след диалози с родителите и учителите, ще одобряват 1092 възпитаници до края на ремонта, който се чака да приключи до през лятото идната година. 16 паралелки 8. и 9. клас ще учат в приблизително учебно заведение „ Св. Климент Охридски “, а 26 паралелки 10., 11. и 12. клас в гимназията по механотехника.

На работната среща са участвали кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов, началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова и шефовете на образователните заведения.



Директорката на гимназията по електротехника Камелия Стоянова разясни, че с оглед сигурността на учениците се постанова преместването им в други образователни заведения. Тя показа, че публичният превоз, с който пътуват деца от прилежащи обитаеми места е главен проблем за учебните заведения в Пловдив.

„ В регион „ Централен “ се намират максимален брой учебни заведения в града. Текущите поправки затрудняват в допълнение достъпа до просветителната инфраструктура в центъра. Поемам ангажимент да проведа нужните диалози с регионалната администрация и сътрудниците от общината за актуализиране на линиите от градския превоз и съобразяването им с вътрешните премествания, които вършим и сега “, съобщи Стаменов и добави, че ще спомага на шефа на СУ „ Св. Климент Охридски “, което попада е непосредствена непосредственост до пробива на Централна гара, за спомагателни действия нужни за обезпечаването и сигурността на образователния развой.

За учебните заведения следва да синхронизират с РУО-Пловдив графици за наряди, дълготрайност на часовете и разпределение на отговорностите за безпроблемни учебни занятия.

След привършване на ремонтите Професионалната гимназия по електротехника и електроника ще се трансформира в център за високи достижения в професионалното обучение и образование. Паралелно с това ще бъде ремонтирана главната й постройка, където ще бъде сменена парната апаратура, ще има нова ел. апаратура, която се проектира сега, саниране на постройката, замяна на прозорците и боядисване. По програмата на МОН в учебното заведение ще бъде построен и нов физкултурен салон.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР