Взависимост от проучването, данните показват, че хората използват около 8-10

...
Взависимост от проучването, данните показват, че хората използват около 8-10
Коментари Харесай

AI може да замени и мобилните приложения

Взависимост от изследването, данните демонстрират, че хората употребяват към 8-10 приложения всеки ден и по над 30 разнообразни в границите на месеца. А в множеството смарт телефони може да има и над 80-100 конфигурирани приложения.

Нова концепция на оператора Deutsche Telekom и компанията Brain.AI обаче един ден може да сведе броя им до единствено едно, оповестява CNET. По време на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, двете компании са посочили своя концептуален смарт телефон T Phone.

В него има единствено едно приложение и то е на изкуствения разсъдък на Brain.AI. То може да прави всичко, от което потребителят се нуждае. Например да откри предложения за самолетни билети и да направи резервация за определен ден, час, компания. Плащането също става благодарение на изкуствения разсъдък, единствено с команда от потребителя коя платформа или карта да употребява.

" Когато използваме приложенията през днешния ден, имаме доста други неща в главата си. Сега просто можем да кажем концепцията си на AI и той ще построи всичко нужно за реализирането ѝ ", споделя Джери Ю, изпълнителен шеф на Brain.AI.

Генеративният AI на T Phone му разрешава да основава и употребява всевъзможни спомагателни приложения, модули и всичко останало, с цел да извърши командата на потребителя. На самия консуматор не се постанова да търси подобаващи приложения, функционалности и услуги. Това ще се прави от изкуствения разсъдък и ще му пести време.

Подобен повсеместен AI помощник ще отстрани потребността от потребление и превключване сред разнообразни приложения, с цел да се реализира една и съща цел. Например правене на резервация в ресторант, изпращането на покана до участниците в срещата и активиране на навигацията до мястото.

Технологията на T Phone даже може да генерира напълно нов потребителски интерфейс в действително време. Всеки интерфейс ще е съгласуван с съответните потребности и цели за дадена задача или съгласно желанията на потребителя. Например дисплеят може да се раздели на две при кликване на линк с видео и то да се покаже в едната половина, до момента в който главният текст или чат остане в другата.

Според двете компании технологията на T Phone може да промени доста методите на взаимоотношение на хората със смарт телефоните им. Кога можем да чакаме тя да стане действителност? За в този момент фирмите не споделят периоди. Те обаче споделят, че и сега на пазара има смарт телефони чийто хардуер може да се оправи със задачата, тъй че реализирането ѝ може да е по-скоро, в сравнение с чакаме.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР