Взаимното уважение и толерантността между религиозните общности в България са

...
Взаимното уважение и толерантността между религиозните общности в България са
Коментари Харесай

Президентът и главният мюфтия се похвалиха за религиозната толератност у нас

Взаимното почитание и толерантността сред религиозните общности в България са значима част от културните обичаи на страната ни. Около тази позиция се сплотиха президентът Румен Радев и основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи, които организираха среща в постройката на Главното мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание у нас.

Държавният глава поздрави доктор Хаджи с от Националната конференция на мюсюлманите в България. Той акцентира, че това е израз и на оценката, която българските мюсюлмани дават на своето духовно управление.

От своя страна основният мюфтия съобщи, че положителният разговор сред държавните институции и религиозните вероизповедания има позитивен резултат и за самите жители. Той означи и отличния разговор сред мюсюлманското изповедание у нас с Българската православна черква, което се прави оценка доста положително от представителите и на двете религиозни общности.
 Образованието на имамите по стандарт разискаха президент и основен мюфтия
Образованието на имамите по стандарт разискаха президент и основен мюфтия

Тазгодишната вечеря ифтар се отсрочва за следващата година

Д-р Хаджи открои приноса на президентската институция за разрешаване на въпроса за изплащането на заплатите на мюсюлманските духовници от страна на българската страна и недопускането на външни въздействия измежду българските мюсюлмани.

Радев посочи, че съхраняването на полезностите на обичайния ислям в България от страна на Главното мюфтийство заслужават поддръжката на обществото. Той подчертава и върху ролята на мюсюлманските духовници за сполучливото противопоставяне на навлизането на радикални духовни течения в България , както и виновното отношение на Главното мюфтийство.

Общата позиция на срещата бе, че българската страна има значима роля и за обезпечаване на по-добри обществени условия и стандарти в образованието на мюсюлманското духовенство. Беше разисквана и

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР