Взаимният обстрел и бомбардировките между Ирзаел и Палестина продължават вече

...
Взаимният обстрел и бомбардировките между Ирзаел и Палестина продължават вече
Коментари Харесай

Седми ден бомбардировки в Израел и Ивицата Газа

Взаимният обстрел и бомбардировките сред Ирзаел и Палестина не престават към този момент седми ден. " Ударите против позициите на палестинската формация " Хамас " ще продължат, колкото е нужно ", съобщи израелският министър председател.

Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще разисква още веднъж рецесията в Близкия изток, а нощес американският президент Джо Байдън е разговарял по телефона с водачите на двете страни.
Снимка: bTV
Подкрепа за правото на Израел да се пази и паника поради цивилните жертви и от двете страни – позицията на Вашингтон остава непроменена. В диалога си с Нетаняху Джо Байдън е призовал за отбрана на публицистите, откакто през вчерашния ден израелската войска събори блок, помещаващ и офисите на интернационалните медии.

„ За разлика от " Хамас ", които съзнателно се крият зад цивилните, ние вършим всичко допустимо, с цел да избегнем или да ограничим цивилните жертви и да се целим непосредствено в терористите “, сподели министър председателят на Израел.

5-месечният Омар е единственият оживял, откакто майка му, четиримата му братя и сестри и още петима родственици умират при въздушен удар в Ивицата Газа.

„ Там не е имало ракети, а единствено празнуващи дами и деца. Ракета е блъснала къщата без предизвестие, три етажа са се срутили върху главите им “, описа бащата на детето.

Нови конфликти с израелската полиция избухнаха нощес. На 15 май жителите на Западния бряг и Ивицата Газа означават годишнината от така наречен " Катастрофа " – основаването на страната Израел и изселването на хиляди палестинци от родните им земи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР