Взаимни обвинения за Лукойл между ГЕРБ и бившите управляващи Продължаваме

...
Взаимни обвинения за Лукойл между ГЕРБ и бившите управляващи Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП с нов сблъсък, сега за "Лукойл"


Взаимни обвинявания за " Лукойл " сред ГЕРБ и някогашните ръководещи " Продължаваме промяната ".

От " Продължаваме промяната " упрекнаха ГЕРБ, че са дали на концесия единственото нефтено пристанище у нас на " Лукойл " на цената на три магазина.

От ГЕРБ дадоха отговор, че " доскорошното държавно управление няма защо да се хване ".

От 2011 година единственото пристанище, в което може да се разтовари нефт у нас е обещано на концесия на “Лукойл ” за 1,5 млн. лева на година. Това обявиха Асен Василев и Кирил Петков по време на посещаване в Росенец.

“Цената, на която ГЕРБ са дали това пристанище за монопол е на три магазина в мол. Това е годишната такса, която заплащат на България ”, сподели Петков.

От ГЕРБ дефинираха изявлението на Петков като липса на каквито и да е причини.

“Изведнъж откриват алилуя тематика от 2011 година и незабавно очевидно им хрумва, че няма защо друго да се заловен някои политици и те незабавно дебаркират на Росенец ”, сподели Росен Желязков..

За цената на горивата от " Продължаваме промяната " обясниха, че българското държавно управление въпреки всичко е съумяло да уговори дерогация за съветския нефт и цената е равна или даже по-добра от другите страни в Европа. Те допълват, че това се случва макар, че Комисията за защита на конкуренцията е назначена по времето на ГЕРБ.

“Страните, които употребяват съветски нефт, цените са им сред 3 и 3,20 (евро - б.р.) при едни и същи налози, и акцизи. В прилежаща Гърция, която не употребява съветски нефт е 3,97 (евро - б.р.). Следващата стъпка е да се подмени Комисия за защита на конкуренцията и да влезе същинска конкуренция и да се разбият монополите в страната ”, сподели Асен Василев.

“Има една мисъл, мисля, че на Кант – има заблуждения, които не би трябвало да се опровергават. Просто би трябвало да се просвещава мозъкът, а той самичък ще стигне до разбирането, че е подведен. Когато има данни за корист или монопол – тогава се намесва Комисията ”, изясни Желязков.

Желязков добави и че промяната на комисията е напълно в пълномощията на Народното събрание и по време на ръководството си от “Продължаваме смяната ” са имали опция да смени състава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР