Вярващите католици, историците и изкуствоведите си отдъхнаха, когато разбраха, че

...
Вярващите католици, историците и изкуствоведите си отдъхнаха, когато разбраха, че
Коментари Харесай

Кой е героят, който спаси реликвите на „Нотр Дам“?

Вярващите католици, историците и изкуствоведите си отдъхнаха, когато схванаха, че църковните реликви на „ Нотр Дам “ са избавени. Една от тях е короната от тръни, за която се счита, че е била на главата на Христос при разпъването му на кръста.

The Guardian заяви, че спасяването й се дължи на капелана на парижката пожарна команда Жан-Марк Фурние, който е отказал да остане на открито и да следи горящата постройка. Той е упорствал да се причисли към живата верига за спасяването на религиозните реликви.

„ Отец Фурние е безспорен воин “, споделя за Newsweek участник в интервенцията. „ Показа безстрашието си, втурвайки се непосредствено към реликвите в катедралата, с цел да ги избави. “

Това не е първият път, в който Фурние дава сходен образец. След офанзивата в концертната зала " Батаклан " през 2015 година, свещеникът е бил на първа линия –  до ранените. Преди това седем години е бил в Афганистан.

Спасяването на най-важната светиня на „ Нотр Дам “ е било нестабилно, както и това на туниката на св. Луи, частта от Светия кръст и пирони, които също са оживели.

Но не всичко е избавено. Според Максим Комунел, генералният секретар на френската Обсерватория за религиозно завещание, към 10 % от творбите на изкуството в катедралата са унищожени вечно.

 

Le père Fournier, aumônier des @PompiersParis, est allé avec des pompiers dans la cathédrale #NotreDame pour sauver la couronne d’épines et le Saint-Sacrement... pic.twitter.com/4IoLVdoJZW
— Etienne Loraillère ن (@Eloraillere) April 15, 2019
 

Започна конкуренцията за финансирането на реконструкцията на " Нотр Дам "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР