Вярвам в единството и единодушието, заяви днес френският министър Клеман

...
Вярвам в единството и единодушието, заяви днес френският министър Клеман
Коментари Харесай

Франция се надява на единодушие по въпроса за кандидатския статут на Украйна

Вярвам в единството и единодушието, съобщи през днешния ден френският министър Клеман Бон преди началото на последното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси в Люксембург в границите на председателството на Франция. Той направи този коментар във връзка плануваното разискване на позитивната оценка на Европейската комисия за готовността на Украйна и Молдова да получат статут на претенденти за присъединение към Европейски Съюз.

Мисля, че се оформя единогласие, остава още работа до съвещанието на Европейския съвет по-късно тази седмица, добави Бон в отговор на въпрос дали е допустимо Унгария да попречи за взимането и на това общо решение. По неговите думи е належащо страните от Западните Балкани също да получат в допълнение увещание и поддръжка за европейското им бъдеще. Необходимо е да има такава изясненост, означи министърът.

Преговорният развой за присъединение към Европейски Съюз е дълъг, отговорно и почтено го означаваме, не бихме желали да сътворяваме недоразумения и неопрадвани упования, това не би било в полза на никого, съобщи Бон. По неговите думи препоръчаната от френския президент Еманюел Макрон Европейска политическа общественост не е опция на приемането в Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР