ВВС на Словакия са точно в разкраченото положение на България:

...
ВВС на Словакия са точно в разкраченото положение на България:
Коментари Харесай

Словакия внезапно се отказа да сменя руските изтребители МиГ-29

Военновъздушни сили на Словакия са тъкмо в разкраченото състояние на България: желаят да си купят нови самолети, само че нямат задоволително средства за тази цел. На 29 юни държавното управление би трябвало да прегледа казуса .

Премиерът Петер Пелегрини декларирал, че няма да подхваща недомислени и прибързани решения, освен това под напън. Той може да бъде свестен, тъй като е извънредно звено.

„ Аз желая да видя сравнителни оферти, с цел да изключа всевъзможни подозрения. Това е съществено решение за милиарди евро” – споделил той.

Словакия, макар че е в НАТО, има контракт с Русия за техническо обслужване на изтребителите МиГ-29 до есента на 2019 година, който най-вероятно може да бъде удължен. Само че тези мощни и здрави самолети, също като българските, са на 30 година, без да са осъвременени и не имат модерни благоприятни условия.

Словашкото МО усърдно крие детайлности по ориста на МиГ-29. Там обаче главната алтернатива е като в България – новите Gripen или старите F-16. Шведските машини могат да бъдат доставени в период от 1,5-2 година С американските историята може да се проточи до 2023 година

Словакия има намерение до 2030 година да изразходи 6,5 млрд евло за рационализация на армията си. Сегашните разноски за защита от 1,2% от Брутният вътрешен продукт би трябвало да нарасне до 2% през 2024 година

Редакция: БЛИЦ (по изявления в непознати медии)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР