Вукраинската столица Киев и на други места в страната днес

...
Вукраинската столица Киев и на други места в страната днес
Коментари Харесай

В Киев падна сняг, планът на Русия се проваля

Вукраинската столица Киев и на други места в страната през днешния ден заваля сняг, откакто температурите внезапно се намалиха.

Въпреки това проектите на Русия да подчини украинците, като унищожи гражданската енергийна инфраструктура, се провалят.

Електрозахранването е възобновено съвсем на всички места в Украйна, откакто повече от 10 милиона клиенти бяха изключени в четвъртък, заяви Александър Харченко, шеф на Центъра за проучване на енергийната промишленост.



„ Може би близо 300 консуматори към момента нямат електрозахранване, само че множеството от тях са покрай фронтовата линия ”, уточни Харченко.

„ Ситуацията се усъвършенства с всеки минал час ”, акцентира той, като добави, че се надява „ да имаме най-малко 10 до 12 дни пауза, с цел да можем да възстановим устойчивостта на мрежата ”.

Бяха спрени атомната електроцентрала край Хмелницки в Западна Украйна и един енергоблок на атомната електроцентрала край Ривне поради повреди на подстанции и електропроводи, нанесени от съветските удари в четвъртък.



„ Блоковете стопираха за няколко часа и се наложи да се употребяват дизелови генератори. Въпреки това в този момент обстановката е доста по-добра, достъпът до мрежата на множеството блокове е възобновен и считам, че в близко бъдеще ще могат възобновяват работата си ”, сподели Харченко.

Той разясни, че неналичието на електричество визира и мобилните телефонни мрежи, електрическите помпи, употребявани за водоснабдяване и обработката на отпадъците. Няколко града, в това число Киев, останаха и без вода в продължение на часове.



Вчера съвсем половината от енергийната система на Украйна беше изключена поради съветските ракетни удари, заяви тази заран украинският министър председател Денис Шмигал.

„ Само на 15 ноември Русия изстреля към 100 ракети по украински градове. Почти половината от нашата енергийна система е деактивирана ”, сподели Шмигал и изиска спомагателна помощ от Европейския съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР