Украйна има право според международното право да поразява военни цели

...
Украйна има право според международното право да поразява военни цели
Коментари Харесай

НАТО: Украйна има правото да удря цели в Русия

Украйна има право съгласно интернационалното право да поразява военни цели в Русия, с цел да се пази, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс, по време на посещаване в най-новата страна членка на алианса - Швеция.

„ Украйна има правото на самозащита “, сподели Столтенберг по време на взаимна конференция с премиера на Швеция Улф Кристершон във военна база край Стокхолм. 

„ Правото на самозащита включва и правото да се удрят законни военни цели на територията на атакуващата страна, на агресора, в този случай - на Русия “, добави той.

По-рано тази седмица Кремъл съобщи, че западните страни, предоставящи на Украйна оръжие за удари по съветска територия, ще би трябвало да чакат съветска реакция, като президентът Владимир Путин сподели, че обмисля да въоръжи в отговор съперници на Запада, отбелязва " Ройтерс ".

„ Това е война, откакто Русия нападна мирна, демократична и прилежаща Украйна, която в никакъв случай не е била опасност за Русия. Безспорно е, че Украйна има правото да поразява цели на съветска територия “, съобщи Столтенберг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР