Свсе по-високите температури през юни и очакванията за поне 40

...
Свсе по-високите температури през юни и очакванията за поне 40
Коментари Харесай

Жегата идва! 5 полезни съвета да се преборим с нея

Свсе по-високите температури през юни и упованията за най-малко 40 градуса идната седмица у нас, се сетихме за някои от най-полезните препоръки на експертите против жегата .

Със сигурност част от неприятните последствия са мъчно преодолими, само че сигурно има и способи, с които да направляваме по-успешно целия развой от изпотяването и реакцията на организма ни против горещините. 

Правилно слагане на дезодорант - доста хора имат навика да употребяват непрекъснато дезодорант, с цел да се преборят с телесните миризми. Това е безусловно неверно, изключително когато тялото е към този момент изпотено. Правилният миг за потреблението му е, откакто кожата е чиста, да вземем за пример след душ или вана рано заран. 

Избор на облекла - постоянно се случва в офиса да се следва прецизен дрескод и да използваме публични дрехи, които не са подобаващи по отношение на дневните температури. Дори и да се постанова да залагаме на сходен вид облекла, бъдете сигурни, че употребявате леки материи, да вземем за пример памук и лен, вместо синтетика. Цветовете също са от голяма важност, като е значимо да имате поради, че тъмните нюанси гълтам слънцето и задържат топлота, до момента в който светлите отразяват. 
 Снимката е илюстративна
Правилно хранене - има опреден вид храни, които предизвикат щедро изпотяване и това е повече от разумно. Сред тях са по-пикантни, солени и даже сладки храни. За алкохол няма и смисъл да приказваме. Затова, в случай че имате вкус към сходни, най-малко бъдете сигурни, че разполагате с повече вода, с която да неутрализирате резултата.

Пийте доста вода - във връзка и с по-горния съвет: през лятото най-важно е организмът да бъде хидратиран. Това значи да пиете доста вода, която експертите показват сред 1,5 и 2,5 литра на ден. Тя оказва помощ организмът ви да се бори с по-високата телесна температура през горещите дни. И още нещо - не я заменяйте със сладки газирани питиета или плодови сокове, те имат противоположен резултат.
 Жега
Използвайте помощни средства - като да вземем за пример, кърпички срещу изпотяване, подложки за под мишници в физически цвят и така нататък Разбира се, всичко това към този момент е въпрос на персонален избор, само че в случай че спазвате по-горните правила, евентуално няма и да ви се наложи. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР