Второто издание бе открито официално в залата на Общинския драматичен

...
Второто издание бе открито официално в залата на Общинския драматичен
Коментари Харесай

Започнаха Летните музикални празници във Видин

Второто издание бе намерено публично в залата на Общинския трагичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “.

Приветствие към участниците и гостите в влиятелното културно събитие сервира заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя насочи поздрави от името на кмета доктор Цветан Ценков и от свое име към всички, с помощта на които става допустимо и през това лято Видин още веднъж да се трансформира в сцена на оперно-оперетното изкуство – към нашата съгражданка и подстрекател на Летните музикални празници – проф. Иванка Нинова, към шефа на Видинската симфониета – Мирослав Кръстев и оркестрантите, и към всички солисти. Борислава Борисова пожела триумф на спектаклите и изрази увереността си, че те ще донесат незабравими страсти и ще бъдат оценени високо от феновете.

Проф. Нинова благодари на Общината за съдействието и персонално на кмета доктор Ценков и на заместник-кмета Борисова и също пожела „ на добър час “ на културната демонстрация.

Първото концертно осъществяване от Летните музикални празници бе „ Трубадур “ от Джузепе Верди. То мина под диригентството на маестро Григор Паликаров и с присъединяване на Общински хор „ Гена Димитрова “ от град Плевен, с диригент Анелия Дечева. Публиката одобри с доста овации осъществяванията на солистите Пламен Димитров – Граф ди Луна, Габриела Георгиева – Леонора, Михаела Берова – Азучена, Петър Найденов – Ферандо, Валерий Георгиев – Манрико.

На 9 юли, също от 20:00 ч., в залата на Драматичния спектакъл ще бъде показано концертно осъществяване на оперетата „ Царицата на чардаша “ от Имре Калман.

Второто издание на Летни музикални празници се осъществя от Симфониета – Видин, в съдействие със Сдружение „ Опера за България “ и с финансовата поддръжка на Община Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР