Второкласникът Петър Винанчев заслужи честта с рисунка, заклеймяваща цигаритеНавръх 24

...
Второкласникът Петър Винанчев заслужи честта с рисунка, заклеймяваща цигаритеНавръх 24
Коментари Харесай

Навръх 24 май папата благослови Пепи от град Левски

Второкласникът Петър Винанчев заслужи достойнството с рисунка, заклеймяваща цигарите

Навръх 24 май и преди да одобри българската делегация отпред с парламентарния началник Росен Желязков папа Франциск стисна ръчичката на второкласника Петър Винанчев от град Левски.

Срещата на Светия отец с деветгодишното момче се състоя в края на обичайна обща ауденция в сряда на площад Свети Петър. След като поздрави Петьо и замени няколко думи с него посредством преводач, главата на Римокатолическата черква благослови дребния ни съотечественик и му пожела да бъде грижлив възпитаник и добър наследник на родители и татковина.

Второкласникът Петър или Пепи, както го назовават всички в Левски, завоюва високата чест да бъде признат от папата с рисунка, заклеймяваща цигарите. С творбата си детето взе участие в проведения от Италианската национална асоциация за битка с раковите болести (АНВОЛТ) интернационален конкурс на тематика “На битка против тютюнопушенето ”. Заедно с него папата благослови и спечелилите във към този момент 30-годишното начинание от Италия и Румъния - единайсетгодишните Марта от Триест и Ирина от Брашов.

Според вицепрезидентката на АНВОЛТ и уредник на състезанието Луминица Андрееску рисунката на Пепи убедила журито да є бъда присъдена огромната премия - петдневна екскурзия с един родител в Рим и среща с папа Франциск, със мощното си и напълно простичко обръщение: живот, “рамкиран ” от цигарите, е противен и нездравословен, до момента в който този, “рамкиран ” от хубавите неща в природата, е ярък и щастлив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР