Втородивизионният италиански футболен отбор Палермо смени собственика за втори път

...
Втородивизионният италиански футболен отбор Палермо смени собственика за втори път
Коментари Харесай

Палермо и Чочев вече имат нов собственик

Втородивизионният италиански футболен тим Палермо смени притежателя за повторно в последните три месеца. Новите притежатели на акциите са околните до някогашния президент на клуба Маурицио Дзампарини - Даниела Де Аниели и Рино Фоски, които получиха клуба от английската компания "Спорт Кепитъл Груп ".

A statement from the club https://t.co/j9r6qiVIew pic.twitter.com/vl7W7ZuQ1k
— US Città di Palermo (@palermocalcioit) February 14, 2019
Де Аниеле работеше като админ на Палермо в продължение на 15 години при Маурицио Дзампарини, който ръководеше клуба от 2002 до предходната година и за този интервал смени 40 треньори. Рино Фоски, който досега изпълняваше функционалностите на спортно-технически шеф, ще бъде президент на клуба.

Дзампарини продаде Палермо на английската компания преди три месеца, само че новите притежатели забавиха парите за придобиването на клуба и бяха дадени под съд от Дзампарини. Самият Дзампарини няма право да заеме управителен пост, защото е под домакински арест по обвинявания за пране на пари. Палермо, където играе българският национал Ивайло Чочев, е втори в класирането на Серия Б с 41 точки, една по-малко от водача Бреша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР