Вторият цялостен полет на футуристичната ракета във формата на куршум

...
Вторият цялостен полет на футуристичната ракета във формата на куршум
Коментари Харесай

Ракетата Starship на компанията на Мъск се разби отново при тест

Вторият повсеместен полет на футуристичната ракета във формата на патрон Starship на компанията SpaceX приключи още веднъж с злополука при кацането си , оповестява АП.

Компанията на Илън Мъск изстреля последния първообраз на Starship от югоизточната част на Тексас,

Ракетата от неръждаема стомана доближи височина от 10 километра , малко по-ниска височина от предходния път. В началото всичко изглеждаше добре и ракетата стартира да се спуска, само че не съумя да се приготви за кацането си и се разруши в земята.
 Oтлагат изстрелването на задача на SpaceX
Oтлагат изстрелването на задача на SpaceX

Заради мощен вятър ще се организира в неделя

От компанията означиха, че ще би трябвало да работят малко повече върху кацането , само че припомниха, че това е полет за тестване на ракетата.

Следващата ракета Starship бе ситуирана наоколо до площадката в Бока Чика, Тексас, по време на тестването, което продължи 6 минути и половина.

Мъск създава Starship за превозване на хора до Марс след няколко години. Горната степен на ракетата би трябвало да води хора на Луната , а по-късно с кораби до Марс. Мегаракетата Super Heavy към момента е в развой на създаване.
 Астронавтите на NASA сполучливо се приводниха с „ Дракона” на SpaceX
Астронавтите на NASA сполучливо се приводниха с „ Дракона ” на SpaceX

След 62 дни в космоса и почти 1024 обиколки...

SpaceX се опита да изстреля Starship предходната седмица, само че не съумя да получи нужното утвърждение от Федералната авиационна администрация. Мъск изрази недоволството си в " Туитър ". Компанията не е изпълнила регулациите за сигурност на полета. Вчерашният полет покри всички критерии за сигурност.

SpaceX приготвя първия цивилен полет в космоса по-късно тази година. Полетът е предопределен за събиране на дарения за изследване на рака и други дела . Очаква се да бъдат събрани към 200 милиона $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР