Вторият поставен Даниил Медведев се класира за третия кръг на

...
Вторият поставен Даниил Медведев се класира за третия кръг на
Коментари Харесай

Медведев укроти Кириос в Австралия

Вторият подложен Даниил Медведев се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Руснакът се наложи над местия любимец Ник Кириос със 7:6(1), 6:4, 4:6, 6:2, по-късно повече от 3 часа игра на " Род Лейвър Арина " в Мелбърн в атрактивен за гледане дуел.

Миналогодишен финалист в шампионата Медведев, стигна до ранен пробив в откриващия сет на упования с голям интерес конфликт, само че загуби преимуществото си в осмия. Стигна се до тайбрек, където обаче любимецът на публиката Кирьос съумя да завоюва едвам една точка.

Втората част вървеше равностойно до десетия гейм, когато Медведев, настоящ първенец на US Open, изчака своя миг и нанесе съдбоносен удар, с цел да дръпне с два сета. Ролите се размениха в третия, когато подкрепяният неистово от публиката австралиец направи пробив в седмия гейм и по-късно не изпусна самодейността до края на частта. Кириос употребява целия си боеприпас от невероятни удари от всички точки на корта, сервиси изпод и удари сред краката.

 Ник Кириос в спор със съдията на стол Корлас Бернардеш.

В четвъртия сет австралиецът изпусна точка за пробив в първия гейм. Той игра добре до шестия гейм, когато бе пречупен от съветския си конкурент, който след два пробива откри място в третия кръг. Медведев приключи с цели 31 аса, като завоюва 85% от точките на първи сервис и избави седем от деветте шанса за пробив пред Кириос. Вторият в света завърши с 68 уинъра против 47 на противника, а при непредизвиканите неточности двамата бяха съвсем изравнени – 31 на 29 за представителя на домакините. 

В идната фаза Медведев ще играе с Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия, който продължи напред след отвод на френския деец Ришар Гаске при резултат 4:6, 6:0, 4:0 в интерес на Ван де Зандсхулп.

 Ботик ван де Зандсхулп

Петкратният финалист в Мелбърн Анди Мъри напусна шампионата след проваляне от квалификанта от Япония Таро Даниел в три сета – 4:6, 4:6, 4:6. Даниел чака спечелилия от последния мач от програмата при мъжете за четвъртък сред 11-ия в схемата Яник Синер от Италия и американеца Стив Джонсън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР