Вторият оглед на мястото, където вчера се разби хеликоптер, започна

...
Вторият оглед на мястото, където вчера се разби хеликоптер, започна
Коментари Харесай

Отломките от разбилия се хеликоптер са разпръснати на 70 метра

Вторият оглед на мястото, където през вчерашния ден се разруши хеликоптер, стартира едвам след 10.00 часа, тъй като проверяващият екип трябваше да бъде екипиран със особено съоръжение поради труднодостъпния терен, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.


Теренът е мощно кръстосан, отломките от разрушилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото. Тялото на водача е открито отвън кабинета и към момента се намира на мястото на злополуката.


8 представители на разнообразни ведомства, в това число полиция, прокуратура, авиационни управляващи се включиха в следствието.


Разследването на злополуката ще отнеме една година, съобщи Христо Христов, представител на проверяващите авиационни злополуки. Той се съгласи да приказва пред медиите при изискване, че преглеждаме единствено хипотези за авиопроизшествието преди да е изработен оглед.


Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно.

След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, с цел да прелети над връх, който е с височина към 800 метра и се е разрушил в подножието му. Най-вероятно повода за случая е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди този момент в продължение на 4 дни в региона на Петрич и Гърмен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР