Вторият оглед на мястото, където беше убит Алексей Петров, показва,

...
Вторият оглед на мястото, където беше убит Алексей Петров, показва,
Коментари Харесай

Какво показва вторият оглед на мястото на убийството на Алексей Петров

Вторият оглед на мястото, където беше погубен Алексей Петров, демонстрира, че то е подбрано доста деликатно. Намира се тъкмо под лифта Драгалевци - " Бай Кръстьо ", във високата част на Витоша. До там се стига по туристическа пътека.

Според източници на Алексей Петров е слязъл от автомобила си на пътя и дружно със своята позната тръгнал надолу. Казал на защитата си, че няма заплаха и ги е оставил да го чакат при колата. Около 100 метра надолу, прикрит в храстите, го чака наемният палач, който стреля с ловна пушка и уцелва жертвата непосредствено в челото. Изходната рана е в тила на Петров.

От мястото, където е стреляно по някогашната барета, опциите за бягство са две - назад към Драгалевци, или към Черни връх. Предполага се, че точно вторият път е употребен от наемника. Вероятните направления за отдръпване са два - единият е към Студена и Перник, а другият - към Ярлово и Дупница. Оттам пътят към граничните пунктове със прилежащите страни по западната ни граница е бърз.

" Ако се опитаме да създадем някаква ранглиста по отношение на убитите за последните 20 година, бих споделил, че това е един от най-влиятелните хора ", разяснява специалистът по сигурност Тихомир Безлов.

Двойка украински туристи, които са били покрай мястото на убийството, първи са чули глухия звук от изстрелите, само че не са видели килъра. Описанието, че е в камуфлажно облекло, изкочил е зад гъстата растителност и се е движел с велосипед, е дала дамата, с която Алексей Петров се е разхождал. В момента проверяващите се пробват да подредят първо веригата от изпълнителя, през медиаторите, до поръчителя на убийството.

" 20 години като прокурор оглавявах и престъпния отдел. В тези години търчахме от място на престъпление на място на престъпление, само че нямам спомен Министерство на вътрешните работи да е разкрило някой палач от въпросните тогавашни гангстерски убийства. Тези убийства нормално разграничават причинителя от поръчителя, от помагачите и е извънредно мъчно. Ако се стигне до откриване на причинителя, той нормално не знае кой е поръчителят ", сподели Николай Кокинов, юрист и някогашен началник на Софийската градска прокуратура.

Успоредната линия са претекстовете за убийството на Алексей Петров. По нея проверяващите събират всичката оперативна информация, която е допустимо. Отворени са още веднъж и студените досиета от атентатите против някогашната барета през 2002 и 2015 година. Мотивите са тези, които могат да насочат следствието към това дали поръчката идва извън или от вътрешната страна.

" На мен ми се коства, че би трябвало да търсим повода в последните месеци. След оправдаването му през 2021 година той някак си изчезна от общественото пространство и се появи някак си ненадейно в края на предишния парламент. Неговата затрахователна компания беше доста дейна в блокирането на един закон, обвързван с европейските правила за обезпечаване. Тогава се заприказва за обединението " Алексей Петров ", разяснява Тихомир Безлов.

Според анализаторите в претекстовете за убийството на Алексей Петров се крие ключът към преразпределението на бизнеса и сферите, в които той е имал въздействие.
„ В тренда “ в, и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР