Вторият манш на гигантския слалом валиден за Световната купа по

...
Вторият манш на гигантския слалом валиден за Световната купа по
Коментари Харесай

Ураганен вятър отмени втория манш на гигантския слалом за жени в Земеринг

Вторият манш на гигантския слалом годен за Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите в Земеринг, Австрия бе анулиран поради ураганен вятър на трасето.

BREAKING: today’s Giant Slalom in Semmering cancelled due to strong wind
— FIS Alpine (@fisalpine)
Вятърът, който стартира да се развихря още в средата на първия манш бе толкоз мощен, че уредниците взеха решение да употребява аварийния старт за втория. Малко преди неговото планувано начало обаче той се ускори и в началото стартът бе занимателен с 15 минути. След изчакването бе оповестено, само че закъснение с 15 минути, само че по-малко от пет минути преди плануваният старт, той бе анулиран.

Това решение бе взето защото мощният вятър стартира да унищожава оборудванията към трасето и седенето навън стана рисково.

Bad weather means the second run of the women's Giant Slalom in Semmering is cancelled
— Eurosport UK (@Eurosport_UK)
Лидер след първия манш бе лидерката в генералното класиране Петра Влъхова (Словакия), която водеше с 0.22 пред победителката от първите два великански слалома за сезона Марта Басино (Италия), до момента в който трета на 0.35 бе Мишел Гисин (Швейцария). Победителката от последния великански слалом Микаела Шифрин (САЩ) остана четвърта след първия манш, като изоставането и от Влъхова бе 0.59 секунди.

Така през днешния ден стартовете и при мъжете в Бормио, и при дамите не излъчиха победител поради неприятните метеорологични условия.

Програмата на Световната купа при дамите продължа на следващия ден с нощен слалом, който още веднъж ще се организира в Земеринг. Стартовият час на първия час е 16:15 българско време, до момента в който вторият стартира в 20:30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР