В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отново

...
В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отново
Коментари Харесай

Димитров запази мястото си, нов рекорд за Вики Томова

В оповестените през днешния ден международни класации на тенисистите Григор Димитров още веднъж е в десетката, а първата ни ракета при дамите Виктория Томова записа ново върхово класиране.

Димитров е десети с 3750 точки. Той е на 80 от деветия Алекс де Минор и единствено на 5 точки пред номер 11 Стефанос Циципас. В петък Григор чака жребия за Уимбълдън, където ще бъде девети подложен все още.

Адриан Андреев изкачи три места и е 228-и. Софиянецът стартира през днешния ден присъединяване си в квалификациите на Откритото състезание на Англия. В 13 часа наше време Андреев би трябвало да стартира дуела си против германеца Рудолф Молекер. За присъединяване си втората ни ракета ще вземе 8 точки за ранглистата на аТР и15 хиляди английски паунда.

В първите 500 от българите са още Димитър Кузманов (№325), Пьотр Нестеров (№460) и Янаки Милев (№486).

На върха продължава да е първенецът от Хале Яник Синер с 9890 точки. Новак Джокович се върна без игра на второто място с 8360 точки и измести Карлос Алкарас с 8130 точки.

При дамите Виктория Томова прескочи пет позиции до рекордната за нея 58-а. Тя взе участие на шампионата на трева в Бад Хамбург, където на следващия ден във втори кръг чака победителката от днешния мач сред Тейлър Таунзенд, която победи в квалификациите, и Линда Носкова.

Томова също чака жребия за Уимбълдън, където ще играе в главната скица.

Гергана Топалова е с едно място напред и е 229-а. Във вторник 24-годишната пловдивчанка ще стартира в квалификациите за шампионата от Големия шлем в Лондон.

Изабелла Шиникова е 251-а, а Лиа Каратанчева прескочи 16 позиции и е на върховата за нея 443а.

В челото няма промени. Води Ига Швьонтек, следвана от Коко Гоф и Арина Сабаленка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР