Вторият кръг от украинско-руските преговори приключи отново без резултат, но

...
Вторият кръг от украинско-руските преговори приключи отново без резултат, но
Коментари Харесай

Хуманитарни коридори договориха Украйна и Русия


Вторият кръг от украинско-руските договаряния завърши още веднъж без резултат, само че е контрактувано разговорът да продължи в трети кръг.

Мястото, на което се организира срещата е алегорично - Беловежката гора, покрай беларуско-полската граница, където през 1991 година е подписано съглашението за разформироване на Съветския съюз.

На срещата е разискван в детайли филантропичният аспект и това, че доста градове са обкръжени, има проблеми с доставката на храна и медикаменти. Постигнато е съглашение за взаимно обезпечаване на филантропични коридори с краткотрайно преустановяване на огъня.
 Над 1 млн. са към този момент бежанците от Украйна
Над 1 млн. са към този момент бежанците от Украйна

Повече от 2 % от популацията на Украйна е било насила да напусне страната за по-малко от седмица

Военните ведомства ще би трябвало да дефинират детайлностите , съобщи ръководителят на комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки. Според него в близко бъдеще ще има опция десетките хора, цивилни жители, да изоставен безвредно зоните.

Украинските медии не оповестяват към този момент детайлности по тези договорености.

Ключовите въпроси за украинската страна са били: Незабавно преустановяване на огъня, помирение и филантропични коридори за изтегляне на цивилни от непрекъснато обстрелваните градове и села.

Руската делегация е пристигнала с предложение от три елементи , засягащо, по думите на ръководителя ѝ Владимир Медински, " военно-техническия, хуманитарно-международния и политическия аспекти ".

По-рано през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че страната му няма да отстъпи от кардинални позиции като териториалната си целокупност.

Руският му сътрудник Сергей Лавров уточни, че дейностите ще продължат до осъществяване на, а по време на срещата съветският президент Владимир Путин пред членовете на Съвета за сигурност регистрира осъществяване на интервенцията по проект.
 Путин: Руските войски се борят героичен с неонацисти
Путин: Руските войски се борят героичен с неонацисти

Нашите хора подсигуряват сигурността на родината, интервенцията върви по проект

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР