Вторият етап на смекчаване на карантинните мерки заради коронавирусната пандемия

...
Вторият етап на смекчаване на карантинните мерки заради коронавирусната пандемия
Коментари Харесай

Втори етап от отварянето на Швейцария заради коронавируса

Вторият стадий на намаляване на карантинните ограничения поради коронавирусната пандемия в Швейцария влиза в действие в страната от през днешния ден, 11 май, съобщи БГНЕС.
Възобновяват се образователните часове в гимназиите, отварят библиотеките, музеите, спортните зали, заведенията за хранене, магазините за облекла и обувки, отварят се и бутици за фешън аксесоари.
Навсякъде ще бъдат спазвани ограниченията за понижаване на риска от предаване на зараза. В образователните часове се изисква разстояние от два метра сред учителя и сред учениците. В Женева и Нюшател през първите две седмици ще учениците ще посещават часовете на смени - по половин клас във всяка промяна.
Властите обърнаха особено внимание на заведения за хранене, питейни заведения и кафенета, като ги инструктираха да подреждат масите на разстояние не по-близко от два метра един от различен или да ги изолират по различен метод. На масата би трябвало да участват не повече от четирима души, в случай че не става въпрос за родители с деца. Освен това няма да има повече места за правостоящи клиенти.
За магазините за облекла няма специфични условия, с изключение на добре познатите, само че в магазините за обувки би трябвало да бъдат обезпечавани чорапи за еднократна приложимост при мерене на обувки от клиентите. В библиотеките към момента няма да работят читалните.
В Швейцария бяха доказани 30 305 случая на ковид, от които 26 600 към този момент са оздравели, а смъртните са 1833. За 10 май има 54 нови случая, с 10 повече от 9 май, както и единствено 3 смъртни случая, с 4 по-малко от 9 май - според статистиката на Worldometers.
Още: " В Съединени американски щати има рекордно ниско равнище на инфектираните с ковид, в Русия има нарастване "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР