Вторият Доклад за устойчиво развитие на Лидл България е специален

...
Вторият Доклад за устойчиво развитие на Лидл България е специален
Коментари Харесай

Над 700 сертифицирани продукта в асортимента на Лидл България

" Вторият Доклад за стабилно развиване на Лидл България е специфичен за нас, тъй като съответствува с 10-годишния ни празник на българския пазар. Той е естествено продължение на уговорката ни транспарантно и намерено да приказваме за това по какъв начин управляваме бизнеса си. Докладът не е единствено знак на последователност и неизменност, които следваме в региона на устойчивото развиване, само че и проявяване на отговорността, под чийто знак изминаха последните 10 години и имам вяра - всички последващи, които предстоят ", сподели Милена Драгийска, изпълнителен шеф на Лидл България.

За всяка от 20-те значими тематики в отчета компанията показва съответните резултати от подхванатите в последните две години ограничения в посока стабилно развиване, както и бъдещите си цели и задължения във всеки стадий от веригата за основаване на стойност. Подходът на компанията стартира още на стадий първични материали, като фундаментален за хранителния бранш. Лидл България е измежду първите, въвели условието всички плодове и зеленчуци да бъдат от сертифицирани по международния стандарт за качество GLOBAL G.A.P. индустриални процеси до края на 2019 година Така веригата способства за това те да са артикул на безвредно и по-устойчиво земеделско произвеждане.



На стадий интервенции и процеси, компанията подхваща систематични ограничения за ръководство въздействията си върху околната среда. Дългосрочна мярка за реализиране на енергийна успеваемост е узаконяването по ISO 50001 на всички 100 издигнати към 2019 година магазини, логистичните бази и централния офис на Лидл България.

Като неизменима част от устойчивото ръководство, компанията отбелязва и напредъка си по повод отговорността си към чиновниците. Докато по данни от първия отчет към края на 2017 година всеки десети чиновник е получил опция за кариерно развиване, то към края на 2019 година всеки пети чиновник се е възползвал от тази опция. Компанията вкарва и фокусирани стратегии за чиновниците в поддръжка на салдото с персоналния им живот, измежду които работа от разстояние и гъвкаво работно време.

В последния стадий от веригата за основаване на стойност, компанията отбелязва напредъка си във връзка с продуктите и отговорността към обществото и околната среда. Към края на 2019 година компанията предлага над 700 сертифицирани продукта в непрекъснатия си и акционен подбор, изпълнявайки задачата си за 20% нарастване на сертифицираните артикули лична марка по отношение на 2017 година

В сферата на корпоративната обществена отговорност компанията продължава да осъществя редица начинания в интерес на околната среда и обществото. Най-голямата измежду тях е социално-отговорната самодейност " Ти и Lidl за по-добър живот ", която за трите си издания сред 2017 и 2019 година съумява да набере фонд от 545 000 лева, с които финансира 73 плана и начинания в цялата страна.

Освен основни резултати, компанията показва и водещите си цели, които възнамерява за идващите години. Пълният Доклад за стабилно развиване 2018-2019 на Лидл България, както и извадка от отчета могат да бъдат изтеглени

* материалът е възложен от Lidl
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР