Вторият договор с австрийската компания “Капш” - този за мониторинг

...
Вторият договор с австрийската компания “Капш” - този за мониторинг
Коментари Харесай

Министър Караджов реже парите на австрийската Кашп

Вторият контракт с австрийската компания “Капш” - този за мониторинг на толсистемата, ще бъде сведен като сума и общата му стойност няма да бъде 140 млн. лева Това съобщи по време на парламентарния надзор в петък вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов. Според него цената по контракта не е действителна и не дава отговор на плануванаъа работа.

Освен това от 1 юли, когато влезе в действие плануваното повишаване на толтаксите, процентът на комисионата, който получават така наречен национални снабдители на услуги, ще бъде понижен от сегашните 7%. Караджов не сподели на какъв брой, само че акцентира, че тези компании никога не са паразитни, тъй като както у нас, по този начин и в цяла Европа сформират толдекларациите, споделят с превозвачите и уреждат взаимоотношенията с тях в това число и заплащането на глобите.

“Изисках от “Капш” да анулира всички достъпи до системата на най-ниско равнище и да сътвори един-единствен нов потребител с два акаунта. Така ще се знае кой е единственият админ на данните, тъй като открих, че има потребители, незаведени на никое място и не се знае кое физическо лице стои зад тях. А това е нарушаване на сигурността на тази по този начин значима система”, сподели вицепремиерът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР