Вторият българин, стигнал НБА - Александър Везенков, говори на пресконференцията

...
Вторият българин, стигнал НБА - Александър Везенков, говори на пресконференцията
Коментари Харесай

Саша Везенков: Бяхме изчерпани емоционално след вчерашния мач

Вторият българин, стигнал НБА - Александър Везенков, приказва на конференцията след загубата на Сакраменто Кингс от Лос Анджелис Клипърс със 117:131 в дуел от постоянния сезон.

Националът сложи персонален връх, като означи 13 точки за „ кралете “. Към тях прибави пет битки. Усилията на него и съотборниците му обаче бяха незадоволителни против звездния отбор на Клипърс с Джеймс Хардън, Пол Джордж и Кауай Ленърд.

Везенков призна, че вчерашният популярен поврат против Голдън Стейт Уориърс е изтощил Сакраменто, само че акцентира, че не би трябвало да се търсят никакви оправдания. По думите му персоналната статистика няма значение, когато тимът е позволил проваляне.

„ Не би трябвало да търсим оправдания, тъй като поредни мачове имат всички тимове. В интерес на истината обаче ние бяхме изчерпани от прочувствена позиция след вчерашния поврат. На първо място би трябвало да поздравим Клипърс за страхотния мач. Позволихме им да стрелят 50% от тройката и не успяхме да използван силата, от която се нуждаехме. Страдахме много в нахлуване и отбрана и просто би трябвало да играем по-добре в тези поредни мачове. Загубихме от Ню Орлиънс, загубихме и през днешния ден. Трябва да намерим метод да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и да продължим напред “, сподели Везенков.

Sasha Vezenkov from the podium. He didn’t make excuses, but said the team was “emotionally empty ” after last night.
— James Ham (@James_HamNBA)

„ Опитвам се да изучавам играта и обособените състезатели. Нека бъдем почтени - в никакъв случай няма да бъда супер бранител, само че желая да бъда стабилен и да оказвам помощ на тима. Не желая да бъда слабост. Подобрявам се с всеки мач, само че не желая да приказвам единствено за себе си. Когато сме позволили 131 точки, значи не сме играли добре в отбрана. Трябва да забележим по какъв начин да се подобрим “, продължи той.

„ Да не играеш поради треньорско решение, е мъчно за приемане за всеки състезател. Приех го тежко, само че тимът победи във въпросния мач, тъй че бях благополучен. Трябваше да остана подготвен. Имаме доста бездънен тим с положителни играчи и постоянно би трябвало да съм подготвен. Чакам моя късмет и моята опция, с цел да покажа, че мога да оказа помощ на тима “.

„ Ди’Аарън може да вкарва 40 всяка вечер. Когато обаче губиш, никой не се интересува от самостоятелните статистики. Ние сме тим, който желае да печели. Когато губим, даже някой да вкара 60, няма значение. Може да попитате и самия него, ще ви отговори същото “.

„ Разликата тук е темпото на игра. Всеки състезател от равнище All Star може да вкарва по 40-50 точки всяка вечер, само че също по този начин има и доста надарени играчи на пейката на тимовете. Във всяко ново предизвикателство всичко е ново. Първо би трябвало да покажеш на себе си, че си заслужен, а по-късно на твоите съотборници, треньори и противници. Ще отнеме време, само че съм убеден в себе си. Смятам, че мога да оказа помощ на тима да печели ”, счита българският национал.

„ Клипърс не имаха вяра, че можем да се върнем в мача, тъй като не се влагахме и не пазехме. Вчерашният мач бе много уморителен, само че в случай че искаш да си добър тим, не би трябвало да имаш оправдания. Трябва да работиш крепко, да се учиш от грешките си и да продължаваш напред. Те са супер надарен тим - имат трима All Stars играчи. Знам, че изпитваха съмнения първоначално, само че няма по какъв начин да изградиш тим за толкоз малко. Те ще намерят метод да са печеливши. Имат всичко належащо за това и през днешния ден демонстрираха, че са способни да играят мощно. Въпросът е какъв брой ще са непрекъснати и каква химия ще изградят между тях ”, сподели още той на конференцията след мача с ЛА Клипърс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР