Втори украинец задържан за трафик на нелегални мигранти от Близкия

...
Втори украинец задържан за трафик на нелегални мигранти от Близкия
Коментари Харесай

Задържаха украинец край Карлово за трафик на мигранти от Близкия изток

Втори украинец арестуван за трафик на незаконни мигранти от Близкия изток единствено за десетина дни. След Годеч, този път край Карлово полицията арестува 28-годишен украинец.

Самият той е емигрант от войната и у нас му е предоставена краткотрайна протекция. Той е хванат от патрулиращ екип при нощна инспекция край село Кърнаре.

Провереният бус е бил нает от компания за наем на коли. В него са били транспортирани 9 мигранти, които обяснили, че са сирийски жители, измежду тях е било и 13 годишно дете. Според първичните данни чужденците се качили в автомобила в региона на Бургас и е трябвало да стигнат до. София. Действията по следствието не престават.

Украинският водач е арестуван за 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. В негова дреха е открито и малко количество марихуана. От пловдивската прокуратура през днешния ден изясниха, че той предстои на същата наказателна отговорност, каквато и всеки български жител, макар статута му за краткотрайна протекция.

Това е следващия случай на хванати мигранти в региона на карловското село Кърнаре. В началото на месеца 55 души от Афганистан бяха открити в тир, ръководен от българин.

Автор: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР