Втори мощен ракетен обстрел организира Русия срещу Украйна само в

...
Втори мощен ракетен обстрел организира Русия срещу Украйна само в
Коментари Харесай

Втора руска въздушна атака разтърси Киев само за ден

Втори мощен ракетен обстрел провежда Русия против Украйна единствено в границите на днешния ден.

Експлозии отекнаха в центъра на Киев тази заран и накараха жителите на града още веднъж да се насочат към убежищата, часове след първата офанзива и нападенията с безпилотни летателни апарати против украинската столица, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че в централните региони на столицата е имало детонации и че на място са изпратени служби за незабавна помощ. Той прикани всички поданици да останат в убежищата.

Нападението бе осъществено часове, откакто в ранните часове на днешния ден Русия изстреля десетки ракети и употребява редица безпилотни летателни апарати, с цел да порази цели в цялата страна. По-рано Киев се похвали, че украинската противовъздушна защита е съумяла да смъкна над 40 съветски ракети. По-късно същото известие бе направено и във връзка с втората офанзива. Не се оповестява за жертви.

В същото време губернаторът на съветската Белгородска област, която граничи с Украйна заяви за украински обстрели против няколко селища. Вячеслав Гладков посочи, че две индустриални уреди на границата на град Шебекино са били обстрелвани и четирима чиновници са потърпевши, а няколко обитаеми места са останали без ток.

Белгород, който е на границата с украинската Харковска област, неведнъж беше под обстрела на киевските сили от началото на спора в Украйна през февруари 2022 година

Руският президент Владимир Путин през вчерашния ден подреди да стягане на сигурността по границата, с цел да подсигури " бързо " съветско военно и гражданско прекосяване в украинските райони, които сега са под контрола на Москва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР