Втори конвой с евакуирани цивилни е напуснал украинския град Суми

...
Втори конвой с евакуирани цивилни е напуснал украинския град Суми
Коментари Харесай

Втори конвой с евакуирани цивилни е напуснал град Суми, съобщи украински служител

Втори ескорт с евакуирани цивилни е напуснал украинския град Суми през " филантропичен кулоар ", основан през днешния ден според краткотрайното съглашение за преустановяване на огъня с Русия, съобщи Ройтерс, базирайки се на заместник-ръководителя на президентската канцелария Кирило Тимошенко.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2086
По-рано през днешния ден районни управляващи оповестиха, че прекратяването на огъня като цяло е било спазено, което е разрешило да бъдат евакуирани първата вълна цивилни, в това число 1000 студенти.

Междувременно съветски осведомителни организации оповестиха, че съгласно съветското министерство на защитата украинските управляващи са удостоверили единствено един евакуационен маршрут за цивилни от Суми през Полтава към полската граница от 10 препоръчани.

Министерството е добавило, че по коридора Суми-Полтава са били евакуирани 723 души, в това число 576 индийски жители и 115 китайски жители.

Украйна през днешния ден разказа като " изцяло аморално " съветското предложение на бягащи украинци да бъдат препоръчани евакуационни направления към Русия и Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР