Втори ден се провалиха опитите за евакуация на цивилни граждани

...
Втори ден се провалиха опитите за евакуация на цивилни граждани
Коментари Харесай

11-и ден от руската инвазия в Украйна (обобщение)

Втори ден се провалиха опитите за евакуация на цивилни жители от южния град Мариупол. Според локалните управляващи повода е съветски обстрел. Пети ден градът на брега на Азовско море остава без ток и вода, а питателните ресурси понижават бързо.

Най-малко трима цивилни починаха при съветска офанзива в опит да изоставен град Ирпин северно от Киев.

Ожесточени боеве се водят в покрайнините на град Николаев, на пътя на съветското нахлуване в посока Одеса. Според украинския президент Володимир Зеленски Русия се готви да бомбардира и историческия град.

Българските министерства на външните работи и на защитата провеждат постоянни автобусни линии за транспортиране на български жители и жители от бесарабски генезис от румънско-украинската и молдовско-румънската граница до Варна, удостовери пред националното радио консулът ни в Одеса Светослав Иванов.

При първа опция етническите българи в Бердянск ще бъдат изведени от града, увери Светослав Иванов.

Украински бойци укрепват отбраната към Киев след съветските бомбардировки в покрайнините. Хиляди хора не престават да се пробват да изоставен столицата. Гражданското летище във Виница, на към 250 километра югозападно от столицата, е било унищожено изцяло след попадения на съветски ракети.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР