Втори ден продължават ваксинациите срещу COVID-19 в Пирогов за желаещите

...
Втори ден продължават ваксинациите срещу COVID-19 в Пирогов за желаещите
Коментари Харесай

Ето къде можем да си поставим ваксина срещу коронавируса


Втори ден не престават имунизациите против COVID-19 в " Пирогов " за искащите от София в четвъртата фаза. От през днешния ден стартира имунизацията и във ВМА, като всеки искащ да си сложи имунизацията на " Астра Зенека ", може да посети лечебното заведение, а от на следващия ден ще има в наличност и от имунизацията на " Пфайзер ".

Част от районните здравни инспекции в страната са разгласили на страниците си телефони, на които хората могат да си запишат часове за имунизации с " Астра Зенека " през днешния ден и на следващия ден - да вземем за пример, във Варна и Русе, съобщи Българска национална телевизия.

В Бургас през днешния ден и на следващия ден ще се вършат имунизации без авансово записване, ваксини ще се поставят през днешния ден и в Разлог, Гоце Делчев, Петрич и Сандански.

Къде можем да се имунизираме?

СОФИЯ

Всички, които попадат в четирите етапи от Националния имунизационен проект, могат да се имунизират с имунизацията на " Астра Зенека " в събота (20 февруари) и неделя (21 февруари) в  " Пирогов ".

Създадена е организация там да бъдат имунизирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с съпътстващи хронични болести.

Телефонът за искащите да се запишат за имунизация е 0 700 100 37.

Ваксини на " Астра Зенека " за всички искащи от през днешния ден се слагат и във Военномедицинска академия в София.

В УМБАЛ " Александровска "  работи кабинет за имунизация против Covid-19, който се намира във фургон на входа на болничното заведение (откъм ул. " Пенчо Славейков " ), преди бариерата. Всички, които желаят да се имунизират, могат да го създадат от 08.30 ч. до 17.00 ч., в това число и през почивните дни. Предварително записване не е належащо. Ваксинирането се прави с имунизацията на AstraZeneca.

В УМБАЛ " Св. Анна " - София АД също стартира работа пункт за имунизация против COVID-19, оповестиха от лечебното заведение. Той се намира в Триажния център (в двора) на болничното заведение и ще бъде разполагаем на всички искащи да се имунизират жители от 08:00 ч. до 17:00 ч., в това число и през почивните дни.

УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ има оголен кабинет за слагане на ваксини против COVID-19. Той се намира на двора на болничното заведение, в специфичен фургон, където до момента се правеха ПСР тестванията, и ще проработи от 21 февруари – неделя, оповестиха от лечебното заведение.

По изключение на следващия ден кабинетът ще работи от 10:00 ч. до 17:00 ч. От понеделник работното му време ще бъде от 9:00 ч. до 17:00 ч., в това число събота и неделя.

Всеки, който има предпочитание да си сложи ваксина, може да заповяда. Предварително записване не е належащо. Ваксинирането е с имунизацията на " Астра Зенека ". Очаква се в болничното заведение да дойдат тези дни и от останалите ваксини.

ВАРНА

Четири краткотрайни имунизационни пункта работят във Варна за реализирането на изключителната имунизация на всички искащи да се имунизират против Covid-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна ревизия - 2 кабинета, в ДКЦ1 ”Света Клементина “ и кабинет в постройката на Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Варна в структурата на Военномедицинска академия.

Днес през кабинетите на здравната ревизия са минали над 40 индивида.

Утре (неделя) работното време на кабинетите в РЗИ-Варна е от 9 до 14 часа, само че при повече хора, то може да бъде удължено до 17 часа.

Желаещите варненци да се имунизират против Covid-19 в имунизациония кабинет на РЗИ-Варна, могат да се запишат на телефон: 0887713944.

РУСЕ

Желаещите да се имунизират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с имунизацията на " Астра Зенека " могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142

БУРГАС

Ваксината на " Астра Зенека " може да бъде получена всеки работен ден от 9:00 ч до 16:30 ч в имунизационния кабинет в постройката на РЗИ-Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1.

Общопрактикуващите лекари ще получат количество от имунизацията за обгръщане на искащите имунизация лица от техните пациентски листи.

Лицата, искащи да се имунизират с тази ваксина, могат да се извърнат към персоналния си доктор, който е осведомен с тяхното здравословно положение.

РЗИ-Бургас уведоми, че в имунизационния кабинет за имунизиране против COVID-19 на инспекцията и в имунизационния кабинет към КОЦ-Бургас, ситуиран във вътрешния двор на някогашната Трета поликлиника, на 20.02.2021 (събота) и 21.02.2021 (неделя) от 09:00 ч до 15:00 ч ще се слага ваксина " Астра Зенека ".

Всички лица над 18 годишна възраст, искащи да се имунизират, могат да посетят кабинета без авансово записване.

СТАРА ЗАГОРА

Ваксинирането в Стара Загора ще започва на 23 февруари от 12 часа, според направените описи през седмицата. До момента са се записали 74 души. Ваксинацията ще се извърши в кабинет № 18 на Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение) на Университетска болница с имунизацията на „ Астра Зенека ".

Записване за имунизация се прави авансово на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9:00 до 16:00 часа.

Бърз антигенен тест преди слагане на имунизацията може да бъде изработен на всеки, който пожелае това. Документи, издадени от други лаборатории за антигенно проучване, ще се одобряват за достоверни, в случай че същите бъдат показани от лицето, подлежащо на имунизиране.

БЛАГОЕВГРАД

Утре (неделя) от 10 ч. до 12 ч. ще работи имунизационният кабинет в постройката на РЗИ Благоевград. Въпреки че се ваксинира по авансово направени графици, от Здравната ревизия споделиха, че няма да върнат нито един искащ, без значение от коя фаза на имунизиране то е.

ДОБРИЧ

Днес РЗИ Добрич записва искащи да се имунизират против COVID-19. В момента ваксинирането се прави с ваксина “Астра-Зенека ” и всички, които желаят могат да се обадят на тел. 058 588 614, с цел да им бъде записан час ”, заяви шефът на здравната ревизия и секретар на Областния координационен щаб доктор Светла Ангелова. На изявилите предпочитание през днешния ден още на следващия ден ще бъде сложена първа игла в имунизационния кабинет на инспекцията. До края на деня през днешния ден ще бъдат доставени нови 142 флакона всеки с по 10 дози ваксина “Астра-Зенека ” и от понеделник те ще бъдат разпределени измежду общопрактикуващите лекари в региона.

“От идната седмица и записалите се за имунизиране при своя персонален доктор ще могат да се имунизират, с което се започва огромна акция по ваксиниране на популацията ” – добави доктор Ангелова. Само през вчерашния ден общо в региона ваксинираните са 311 души.

ШУМЕН

РЗИ – Шумен ще прави имунизации против COVID-19 на всички искащи с имунизацията на Астра Зенека в Имунизационния кабинет на ул. „ Цар Калоян “№ 1 (до РУО Шумен):

на 20.02.2021 г. (събота) от 13.00 ч. до 17.00 ч.

на 21.02.2021 г. (неделя) от 10.00 ч. до 16.00 ч.

Желаещите лица да носят документ за идентичност и при съществуване на хронични болести - здравна документи.

ХАСКОВО

От на следващия ден (21 февруари) стартира всеобщата имунизация против COVID-19 и в Хасково.

Три са пунктовете в града. В Регионалната здравна ревизия, в МБАЛ- Хасково и в МБАЛ- Хигия. На трите места всеки, който желае може да се ваксинира от 9 до 12 часа. Ваксината е на AstraZeneca.

Необходима са най-малко 10 искащи, с цел да бъде отворен един флакон от имунизацията, който съдържа толкоз дози, прецизираха от здравната ревизия.

В Хасковска област има още 4 пункта на имунизиране. Те са в „ Медицински център Диамедикъл – 2013 " в Димитровград, в Свиленград - в Медицински център, в МБАЛ – Харманли, както и в Специализираната болница за дълготрайно лекуване и реабилитация в Любимец.

Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ- Хасково.

От там заказа още, че и персоналните лекари би трябвало да вземат участие в процеса по имунизацията, само че към момента не е основана организация.

В Хасковска област до през днешния ден за сложени 2 021 дози ваксина, като 590 души са получили втора.

СМОЛЯН

От през днешния ден (20 януари) в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян, в дните събота и неделя с имунизацията на „ Астра Зенека ", ще се имунизират всички искащи, без значение попадат или не в целевите групи по етапи І-V от Националния имунизационен проект, оповестяват от РЗИ-Смолян.

Гражданите могат да се записват на телефони: стационарни, в работно време от понеделник до петък- 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 и мобилен - 0884 495765.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Масовото имунизиране против COVID-19 в област Велико Търново стартира от през днешния ден. От на следващия ден там ще работят три кабинета.

В Регионалната здравна инспекиция, където и през днешния ден бяха одобрявани искащите да се ваксинират, които не попадат в групите от Националния проект, а от на следващия ден имунизации ще се вършат и в още два кабинета - в регионалната болница  " Д-р Стефан Черкезов "  и в общинската болница  " Димитър Павлович "  в Свищов.

В неделния ден и трите кабинета ще работят от 9 до 14 часа.

ВИДИН

Във Видин от идната седмица стартира имунизацията на хората над 65-годишна възраст и тези с хронични болести.

Пет пункта за имунизиране са разкрити в региона. Те са в Регионалната здравна ревизия, болниците във Видин и Белоградчик и двата най-големи медицински центрове в регионалния град. При персоналните лекари има описи с техни пациенти, които желаят да бъдат имунизирани.

Здравният министър прикани всички, които желаят да се имунизират, да наблюдават изявленията на уеб страниците на регионалните шефове.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР