Втори ден продължава мигрантската криза в автономния испански град Сеута,

...
Втори ден продължава мигрантската криза в автономния испански град Сеута,
Коментари Харесай

Испанската армия пристигна в Сеута, където от вчера нахлуха над 6 000 мароканци

Втори ден продължава мигрантската рецесия в самостоятелния испански град Сеута, намиращ се на северния африкански бряг на Средиземно море. От началото на седмицата до в този момент в него нелегално са влезнали над 6 хиляди мароканци.

В помощ на локалните сили на реда държавното управление изпрати армията, а министър председателят Педро Санчес анулира пътуването си до Париж.

Това е второто всеобщо влизане на марокански мигранти в Сеута тази година. Непълнолетните по данни на полицията са към 1 500. Някои от тях идват плувайки, а други пешком без да бъдат арестувани от мароканските управляващи, които охраняват границата.

Това провокира подозрение, че Мароко им спомага поради дипломатическата рецесия, провокирана от приемането за лекуване от ковид в Испания на водача на военната организация Полисарио - Брахим Гали, който обслужва ползите на Алжир против Мароко.

Външният министър Аранча Гонсалес Лая отхвърли всеобщото идване на мароканци да е „ резултат от различия " с Мароко.

Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка отпътува за Сеута, с цел да координира дейностите на управляващите.

Стадионът в града е трансфорат в лагер, поради неведнъж надхвърления потенциал на останалите бази за мигранти.

1 500 от тях към този момент са върнати назад в Мароко.

Премиерът Санчес даде обещание " оптималната неотстъпчивост " от страна на държавното управление, с цел да се " възвърне нормалността ".

Към другият самостоятелен град Мелила също тази заран са тръгнали към 300 африканци, само че единствено 86 от тях са съумели да влязат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР