Втори ден преговори в Народното събрание. Най-голямата парламентарна група Има

...
Втори ден преговори в Народното събрание. Най-голямата парламентарна група Има
Коментари Харесай

Преговорите за подкрепа: След консултациите ИТН отчете „обща посока на действие“

Втори ден договаряния в Народното събрание. Най-голямата парламентарна група " ИТН " продължава с консултациите в търсене на поддръжка за ръководство.

" Посоката е една и съща ", оповестиха след срещата си хората на Слави Трифонов и представителите на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

А след диалозите сред " ИТН " и Българска социалистическа партия двете обединения регистрираха, че са разкрили повече разбирания в сравнение с разлики.

Втори ден проектокабинетът с мандат на " ИТН " " натрупа " поддръжка.

Сближаването е по преизчисляване на пенсиите, поддръжка за фамилиите с деца, проверка на предходната власт, правосъдната промяна.

Но има и разграничителни линии - социалистите да вземем за пример не одобряват приватизацията на Българската банка за развиване, за която упорстват от Има Такъв Народ.

Снимка: bTV

Представителите на ИБГНИ също сложиха условия.

Общото минало на митингите през 2020-а стана отправната точка за диалозите сред „ ИТН “ и ИБГНИ.

„ Малко е шашаво да вършим среща с хората, които сме били по площадите “, сподели Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ.

„ Ние идваме, както ти сподели от улицата, от площада, акцията ни беше на улицата и площадите “, разяснява Мая Манолова, ръководител на ПГ на " Изправи се БГ Ние идваме! ".

Въпросът: Желана ли е поддръжка за кабинета от Движение за права и свободи - излезе на напред във времето.

„ Престанете да набутвате Движение за права и свободи като съдружен сътрудник на нас, това е неуместно “, сподели Йорданов.

„ Нито ГЕРБ или Движение за права и свободи не би трябвало да имат въздействие в идващото ръководство, тъй като хората не гласоподаваха за това, хората гласоподаваха за смяна “, сподели на собствен ред Манолова.

„ Но това не значи, че не би трябвало да се вземе поддръжка. Ако Движение за права и свободи ни поддържа, това е народна власт “, изясни Николай Хаджигенов, зам.-председател на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! "

Преди срещата със социалистите хората на Слави Трифонов приканиха за отвод от политически нарцисизъм.

„ Надявам се, че всички партии в Народно събрание ще надмогнат тясно-партийните си ползи и да приказваме за национални ползи и цели “, сподели Виктория Василева от Има Такъв Народ.

„ Ако желаеме надълбоко и същински да се промени сегашният модел на ръководство, изискват и време, и единодушие “, сподели Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия.

За Българска социалистическа партия дали Движение за права и свободи ще поддържа, или не проектокабинета не е проблем.

„ Новото държавно управление е с мандат Има Такъв Народ, оставете им спокойствието те да преценяват какво желаят и с кого желаят да вършат. Бих го нарекла кабинет на смяната, ние се събираме към общото предпочитание да променим настоящия модел на ръководство “, съобщи водачът на левицата.

За хората на Слави Трифонов е значимо, че има обща посока на деяние.

„ В случая се опитахме да намерим общи неща, тъй като другият вид е да се върви на избори. Няма проблем да се върви на избори, в случай че не се реализира нужната поддръжка “, разяснява Тошко Йорданов.

Утре следва срещата с Движение за права и свободи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР