Втори човек, който ще влезе в новото ръководство на държавната

...
Втори човек, който ще влезе в новото ръководство на държавната
Коментари Харесай

Нов шеф с противоречива репутация в Банката за развитие

Втори човек, който ще влезе в новото управление на държавната Българска банка за развиване (ББР), е деклариран за регистриране в Търговския указател в четвъртък. Това е Панайот Филипов, доскорошен изпълнителен шеф на Българската организация за експортно обезпечаване.

Според изявления във финансовите издания " Банкеръ " и " Капитал " в предишното Филипов е бил финансов шеф на свързваната преди години с депутата Делян Пеевски строителна компания " Водстрой 98 ". На този стадий обаче информацията не е доказана или отречена публично.

Според Търговския указател Филипов е и член на съвета на шефовете на ОЗК " Застраховане ", което е с автентичен притежател Христо Ковачки. От застрахователния бранш свързват компанията и с името на Делян Пеевски.

Панайот Филипов ще е вторият от общо трима изпълнителни шефове в новото управление на ББР. Първият – Живко Тодоров, към този момент бе разгласен публично. Доскоро той бе член на управата на Първа капиталова банка.

Миналата седмица министър председателят Бойко Борисов разпореди уволнението на цялата администрация на ББР, отпред със Стоян Мавродиев, поради следващия противоречив провиснал заем от 75 млн. лева за колекторска компания. През годините ББР, която съгласно тактиката си поддържа дребния и междинния бизнес, си построи противоречива известност поради раздаваните големи заеми на едри компании, свързани с предприемачи като Георги Гергов, Румен Гайтански – Вълка, Делян Пеевски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР