Втората защитна линия на имунната система - Т-клетките, показва висока

...
Втората защитна линия на имунната система - Т-клетките, показва висока
Коментари Харесай

Омикрон не може да избегне Т-клетките на ваксинирани или преболедували

Втората защитна линия на имунната система - Т-клетките, демонстрира висока успеваемост при разпознаването и противодействието на разновидността Омикрон на ковид, като в множеството случаи попречва достигането до сериозна фаза на Covid-19. Това демонстрират резултатите от лабораторни проучвания в Южна Африка, съобщи Ройтерс.

Мутациите, които има Омикрон, му оказват помощ да избегне антителата, които са първата защитна линия против заразяване. Предполагаше се, че други детайли на имунната система към момента ще възпират този вид, само че до момента нямаше доказателства за това.

При лабораторните проучвания учените от Република Южна Африка подложили копия на вируса на въздействието на Т-клетки, взети от доброволци, имунизирани с „ Пфайзер/Бионтех “ и „ Джонсън и Джонсън “, както и от неимунизирани, само че преболедували по-ранни разновидности на ковид.

Повечето Т-клетки, провокирани от имунизация или преболедуване, дали отговор посредством кръстосано реагиращо различаване на Омикрон, показват учените в обява в medRxiv. И заключават, че добре непокътнат имунитет от Т-клетките евентуално способства за попречване на тежко заболяване от Covid-19.

Този извод съответствува с ранните догатки на лекари в РЮА, че множеството инфектирани с Омикрон не заболяват тежко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР