Втората за днес среща в парламента на Има такъв народ

...
Втората за днес среща в парламента на Има такъв народ
Коментари Харесай

Владислав Панев изрази резерви към предложените министри

Втората за през днешния ден среща в Народното събрание на " ИТН " - с " Демократична България ", стартира без ръководителя на парламентарната група на обединението Христо Иванов. 

От страна на " ИТН " са претендентът за министър председател Пламен Николов, Тошко Йорданов, Филип Станев и други. От страна на " Демократична България " са Владислав Панев и Цецка Бачкова, които за заместник-председатели на парламентарната група.

Разговорите сред Има Такъв Народ и Демократична България също бяха къси, както тези с " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Бил е показан единствено съставът на проектокабинета.

След срещата Владислав Панев, съпредседател на обединението " Демократична България ", изрази запаси към препоръчаните министри. В Демократична България няма смяна към кандидатурата на Пламен Николов, която те считат като несъответствуваща. Тепърва ще вземат решение дали да поддържат подобен кабинет.

" Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета ", сподели заместник-председателят на ПГ на " Демократична България " Владислав Панев пред публицисти след срещата с кандидат-премиера Пламен Николов и представители на " ИТН ". Той посочи, че отсъствието на Христо Иванов и Атанас Атанасов от срещата с кандидат-премиера не значи протест на договарянията.

„ Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Не бих желал да разясня. Доколкото виждам имената към този момент са изтекли в медиите. Не бих желал да разясня обособени имена. Тепърва ще обсъдим в парламентарната група дали ще го подкрепим или не. Да, Петър Илиев е препоръчан за министър ”, това разгласи депутатът от “Демократична България ” Владислав Панев пред публицисти.

Според него, както се вижда от дейностите на " ИТН ", е допустимо да претърпи промени съставът на Министерски съвет.

От партията са поискали " ИТН " да показват документ, който да потвъждава каква ще бъде управническата им стратегия. За коалиция сред двете партии не е говорено.

" Поискахме от Има Такъв Народ да показват управническа стратегия. Потвърдиха, че имат такава направена стратегия, от която са изнесени единствено главните приоритеи, само че ще изложат цялата версия. За съглашение не сме говорили. Все отново приказваме за държавно управление на малцинството, което те оферират ", разясни на собствен ред Цецка Бачкова.

Днес ще бъде съвещанието на парламентарната група, само че следва и съвещание на органите на трите политическа партии, част от " Демократична България ".

„ Не мисля, че сме отравяли някакви томахавки, с цел да ги заравяме. Ние сме с цялото желание да се отнесем съществено към този въпрос, и в случай че имаме задоволително причини, ще подкрепим това държавно управление. Не мисля, че възможностите са повече от 50%. От срещите на работните групи към момента останаха тематики за доизчистване ”, изясни Панев.

Първите диалози бяха с " Изправи се БГ!Ние идваме! " и продължиха към половин час. След тях ръководителят на парламентарната група Мая Манолова беше сбита и сподели, че ще обсъдят в парламентарната група дали да поддържат показания им състав на кабинет с претендент за министър председател Пламен Николов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР