Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов взе

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов взе
Коментари Харесай

Димитър Кузманов след отлагането на Sofia Open: Няма такава държава

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов взе отношение по тематиката с провалилата се организация на шампионата Sofia Open.

Припомняме ви, че София получи правото да провежда конкуренция от сериите АТР 250 след невъзможността на Тел Авив да семейства предвид на военния спор в Израел, само че в четвъртък вечер стана ясно, че от Българската тенис федерация (БФТ) са били принудени да се откажат от провеждането на събитието заради заетостта на " Арена София ".

До това решение се стигна, защото датите за Sofia Open (4-11 ноември) съответстваха с възможната дата за балатожа на локалните избори (5 ноември), на която залата ще бъде ангажирана с броенето на бюлетините.

В последна сметка това попречи на българската столица за седма поредна година да одобри шампионат от календара на Мъжката тенис асоциация (АТР), а това провокира недоволството на Мико Кузманов, който дефинира случилото се през последните малко повече от 24 часа като казус в спорта.

Националът ни за Купа Дейвис излезе с обява в обществените мрежи, в която не скри " разочарованието, срама и гнева " си и добави, че България е пропуснала една огромна опция за реклама на страната ни, както и за развиване на спорта.

Ето я и цялата позиция на Димитър Кузманов:

" НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарованието, срама и гнева заемат идентичен връх в съзнанието ми. Мисля, че това което се случи през последните два дни е казус в спорта. Като член на УС на БФТ желая да кажа, че федерацията направи всичко допустимо това събитие да се организира. Изпуснахме невероятна опция предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните благоприятни условия за реклама на страната ни по света ( над 800 милионна тв аудитория), изпуснахме бъдещи вложители в страната ни, само че най-важното изпуснахме опцията спорта в България да се развива.

Седя и си мисля, какво щеше да стане в случай че въпросните бюлетини се брояха в " Асикс Арена ", " НДК " или зала " Универсиада "?



Четете цялата сага към провеждането на Sofia Open 2023 ТУК:



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР