Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов стигна

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов стигна
Коментари Харесай

Димитър Кузманов във финалния кръг на квалификациите в Париж

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов стигна до третия, фивален, кръг на квалификациите на Откритото състезание на Франция. Той за първи път доближава до тази фаза в шампионатите от Големия шлем.

Мико победи Флавио Коболи от Италия с 6:3, 3:6, 6:3 след час и 53 минути игра.

В третия гейм 28-годишният българин отрази точка за пробив и по-късно взе подаването си. Веднага след Кузманов направи брейк, който затвърди с гейм на нула за 4:1.  При 5:3 пловдивчанинът сервираше за продобиване на частта. Мико поведе с 40:15 и осъществя първия си сетбол, с цел да затвори частта след 37 минути.

Италианецът проби за 2:0 в идващия сет. Българинът върна брейка и след това изравни за 3:3. В осмия гейм 20-годишният Коболи съумя да напряко нов пробив при третата си опция, а след това изравни и частите.

В заключителния сет Кузманов направи пробив и по-късно го затвърди за 4:1 с гейм на нула. При 2:5 италианецът сервираше за оставане в срещата и се оправи. След това Мико подаваше за място в третия кръг на пресявките. Стигна се до 40:15 и българинът постави точка на разногласието при втория си мачбол.

Той вкара 75 % първи сервис и завоюва 70 % от точките при разиграването му, както и 79 % от точките при втори сервис.

За триумфа той заслужи 25 точки а международната класация, където е №193 тази седмица.

За влизане в главната скица Кузманов ще би трябвало да се оправи и с аржентинеца Сантяго Родригес Таверна. Той е 203-и в класацията на АТР и е на 22 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР