Втората ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна

...
Втората ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна в Русия след 3 сета и 4 спасени мачбола


Втората ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна в първия кръг на WTA 500 шампионата в зала в Санкт Петербург.

Тя отстъпи на миналата през квалификациите китайка Синю Уан с 1:6, 7:5, 5:7 след повече от 2 часа игра, макар че отрази четири мачбола.

В първата част след 1:1 159-ата в международната класация китайка завоюва пет следващи гейма, а с това и сета.

В откриващия гейм на идната част  Синю Уан имаше точка за нов пробив, само че Томова го отрази и след това завоюва подаването си. След това 26-годишната софиянка стигна до първия си брейк в мача за 3:1, който беше мигновено върнат. Това окуражи Виктория и тя още веднъж проби, само че по-късно и затвърди за 5:2. В деветия гейм българката сервираше за равнене на сетовете, само че не съумя и 19-годишната азиатка върна брейка. Томова завоюва частта в 12-ия гейм, когато направи пробив на нула.

Решаващият трети сет стартира зле за софиянката, която небрежно позволи два брейка и резултатът стана 0:3. Нашата представителка върна единия пробив, само че мигновено позволи нов за 1:4. Веднага по-късно Виктория още веднъж взе сервиса на китайката, само че за четвърти път не съумя да завоюва гейма при собствен начален удар. Така при 5:2 Уан сервираше за място на осминафиналите, само че Томова я проби. В идващия гейм българката отрази четири мачбола и съумя най-накрая да завоюва подаването си. Азиатката отново подаваше за успеха, само че още веднъж беше пробита и по този начин Вики стигна до 5:5. Веднага по-късно обаче още веднъж загуби сервис гейма си и Синю Уан за трети път застана на началния удар, с цел да затвори срещата и този път съумя.

Двете тенисистки си размениха общо 16 пробива в мача, седем от които бяха за българката.

Томова си потегля с 1 точка за международната класация, където е на 142-ото място и с 6650 $ от наградния фонд на шампионата.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР