Втората линия на Северен поток-2 ще бъде запълнена с газ

...
Втората линия на Северен поток-2 ще бъде запълнена с газ
Коментари Харесай

Северен поток-2 ще бъде запълнен с газ до края на 2021 г.

Втората линия на " Северен поток-2 " ще бъде запълнена с газ до края на 2021 година, заяви на предновогодишно съвещание шефът на Газпром Алексей Милер, представен от ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

Знаете, че първата линия на " Северен поток-2 " към този момент е запълнена с газ, а втората ще е под работно налягане до края на тази година, посочи той.

Операторът на плана " Норд стрийм 2 " (Nord Stream-2) разгласи предходната седмица, че процедурата по запълването с газ на втората тръба е почнала на 17 декември.

Ние с вас в никакъв случай не сме се съмнявали, че ще построим този газопровод, акцентира Милер пред чиновниците на " Газпром ".

Добивът на " Газпром " през 2021 година ще е 515 милиарда кубични метра, което ще е оптимален индикатор за компанията през последните 13 години, сподели още шефът на холдинга.

Потреблението на газ в света през тази година набъбна със 150 милиарда кубични метра и " Газпром " удовлетвори това търсене с над една трета в допълнение произвеждане, съобщи Милер.

Обемът на доставките на вътрешния съветски пазар през 2021 година също се е нараснал - с 29,7 милиарда кубични метра по отношение на предходната година.

Износът на " Газпром " за страните отвън Общността на самостоятелните страни (ОНД) през 2021 година е четвъртият по размер в историята на компанията, посочи Милер.

Ние изпълняваме договорните си отговорности за доставки в цялостния им размер, надеждно и постоянно в период. Най-важното е още един път да подчертая, че през тази нелека година, със съществени зимни и лени пикове, изпълнихме на 100 % и ще продължим да изпълняваме отговорностите си пред европейските компании, акцентира шефът на " Газпром ".

Според оповестена по-рано информация " Газпром " възнамерява да изнесе тази година 183 милиарда кубични метра газ за Европа.

Милер означи, че най-голямото нарастване на доставките се пада на най-големите консуматори на газ от " Газпром ". Гърция, да вземем за пример, ще приключи 2021 година с исторически най-много на покупките на съветски газ.

От ноември доставките на газ от " Газпром " за Китай по газопровода " Силата на Сибир " надвишават с една трета дневните договорни отговорности пред китайските сътрудници, уточни още Милер.

Междувременно от данни на платформата GSA стана известно, че " Газпром " не е резервирал мощности за пренос през Полша по газопровода " Ямал-Европа " и за петък, т.е. четвърти следващ ден.

На търг е бил препоръчан потенциал за 89,1 милиона кубични метра дневно, само че те са останали непотърсени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР